| RAY a întrebat:

Sa plec cât mai repede în Germania sau sa mai adun ceva euro aici? Nu știu ce sa fac

Răspuns Câştigător
| Dandinelle a răspuns:

big grin ai cazare? iti ofera si Anmeldung la cazare? e foarte importanta asta. Daca nu ai cazare cu Anmeldung, nu prea-ti poti face cont in banca. Eu zic sa-ti mai strangi banuti si dupa cauta. Tinteste spre orasele mari, sunt mai internationale si esti tanar, merita sa-ti traiesti viata. da-mi un semn daca ai nevoie de info legata de miscarea asta, stii ca eu de-acolo vin laughing

| RAY explică (pentru Dandinelle):

Îmi ia 250e la salariu, merg cu contract gata făcut, cum ajung îmi fac amendulng

| RAY explică (pentru Dandinelle):

Păstrăm legătură

9 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Aduni ceva euro mai repede in Germania.

Dar oare toată viața se rezuma la câți euro se adună?

| RAY explică (pentru carevaescu):

Nu se rezuma, dar drumul, mancarea costa

| Theo94 a răspuns:

Ai de gand sa pleci in Germania, ce job, daca nu te superi?

| RAY explică (pentru Theo94):

Lucrator comercial

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pleaca cat mai repede in Germania, nu mai sta pe ganduri

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Astept raspuns si plec

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea înțeleg întrebarea ta. Și deși nu avem nimic în comun, am înțeles toate întrebările tale inteligente și răspunsurile și mai inteligente dar cam reci. happy

Deci spui că mai bine să faci câțiva euroi aici, aici unde, man?

Aici, dacă te referi la România, nu știu ce lucrezi, dar cam toate salariile sunt în lei, nicidecum în euro. Deci nu știu ce faci, dar dacă nu este un job legal sau unul cu contract, da, mai bine mergi în Germania, doar dacă acolo găsești ceva legal. happy Bănuim că știi și limba germană dacă mergi acolo. Dacă nu o știi, nu ai cum să găsești un job prea ușor, decât dacă te duci prin cineva și te ajută să te integrezi acolo. Sau dacă știi limba engleză bine de tot. Dar iar dacă știi engleza bine, ar trebui să stai mai mult prin capitala Germaniei, deoarece dacă te duci printr-un sătuc sau ceva, nu o să ai cu cine comunica în engleză.

Iar depinde și de ce ai lucrat aici și dacă găsești și acolo, ori dacă cineva ar vrea să te angajeze acolo, în Germania pe funcția asta din România, în cazul în care tu ai avea studii superioare aici și ai vrea să lucrezi și acolo pe aceeași funcție.

De asemenea nu ne-ai dat mai multe detalii despre problema ta, alegerile tale, așa că nouă ne-a rămas doar să presupunem niște ipoteze. Sau să analizăm problema ta doar cu datele oferite de tine. happy Sper că am fost de ajutor chiar și așa. happy