In astfel de situatii instinctul de autoconservare e cel mai puternic și automat alegi sa faci ce crezi ca te scapa pe tine.
"Au reparat drumul." Adica nu este in reparatie, ci este deja reparat si asta inseamna ca se poate circula pe el. Deci se poate merge pe drum pentru ca este reparat.
Am raspuns folositor si inteligent, sau doar mi se pare mie?
Aoleo! 5 constructori de drumuri care lucrează?!? În ce tara trăiești? În vara erau unii pe aici și din 4 abia dacă lucra 1
1. I-aș alege pe ei să-i calc
2. As folosi propulsoarele și as trece pe deasupra lor
3. As sări în rău fiindcă autobuzul devine submarin la contactul cu apa
4. Din ce înțeleg, șoseaua pe care circula ar fi cu sens unic pe-un deal/ munte la 500 m deasupra râului/solului. În cazul asta, as merge la stânga fiindcă autobuzul e special conceput astfel încât sa meargă pe pante înclinate.
Sincer sa fiu probabil m-as panica si as pica in rau
Daca ar fi sa aleg as salva copiii.
Nu ai specificat ce este direct in față, adica nici la dreapta, nici la stanga. Probabil as incerca o frana si as merge direct inainte.
Yee(Stai putin)! Daca nu am timp sa pun frana de unde am timp sa ma gandesc sau sa imi dau seama de alegerea asta?
Formularea mi se pare intriganta. e genul ala de problema in care mai intai incepi cu un soc major(moartea iminenta a cinci oameni) si dupa aia o dai pe aia, desi importanta, ambigua si probabil cea mai sigura alegere.
"Dar dacă luați stânga, autobuzul o sa cada într-un râu de la 500 de metri." Nu ai lasat loc presupunerilor, deci e corect sa asum ca daca virez la stanga nu se va intampla nimic cu mine si cei 20 de pusti.
Eu am votat pentru dreapta, intrebarea e de pe un forum, majoritatea au votat dreapta, 80%