anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Să spunem că în colectivul unde lucrezi vine o colegă nouă. Aceasta e timidă, sfioasă și nesigură pe ea. Tonul vocii ei e unul copilăresc, vorbește cu sfială.
E repartizată cu două scorpii de colege care îi fac zile fripte.
Continuă în acest mod timp de o lună.
Colegele o șicanează și îi critică constant fiecare greșeală, percepând-o vulnerabilă.
Una dintre ele îi zice că nu e bună de nimic și că nu are potențial în acel domeniu. Ei bine, o chestie interesantă se întâmplă: colega timidă își schimbă la atitudinea 180°. Din timidă și sfioasă devine încrezătoare, sigură pe ea, degajată. Chiar și vocea i se schimbă din cea copilărească într-una puternică, coerentă și ușor masculină. Face față cu brio sarcinilor care i se dau, uimind colegele răutăcioase, dar și pe ceilalți.

Cum e posibilă o schimbare atât de bruscă?
Credeți că fata s-a prefăcut timidă ca să "testeze terenul" sau se inhibase datorită colegelor malițioase?
O fi avut vreun blocaj emoțional?

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

Acuma eu in viata de zi cu zi nu am avut o astfel de colega, dar tatal meu m-a invatat ca sau invat sa fac fata unei situatii sau o iau la fuga.Probabil mereu a avut talentele respective numai a fost invatata sa fie modesta dar vazind ca modestia nu duce nicaieri a scos din mineca adevaratul ei caracter.Mai este si o a doua varianta cum ca a fost invatata de cineva in acea luna de un binevoitor secret -plus a aflat secrete despre cele doua colege malefice caci mereu persoanele malefice au secrete urite-cu care sa le reduca la tacere.

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Probabil a vrut sa vada cum este mersul in firma. Altfel nu se explica o schimbare brusca. Fiecare om cu felul lui. Eu am fost mai coltos si nu m-am lasat.

| darrio2007 a răspuns:

Asa este la inceput. Pana cunosti putin mersurile in firma si incepi sa cunosti persoanele de langa tine.
Alea o sicaneaza pentru ca ea este mai desteapta decat ele.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sau o fi doar imaginatia ta dupa intrebarea cu numarul 324 despre acest subiect.

| Hammurabi a răspuns:

Știu eu!
E fica lui Zorro!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu este neapărat o schimbare, ci mai degrabă maturizare. Este perfect normal sa adopti o astfel de mentalitate, pentru ca trebuie totuși sa devi un om sigur pe tine și ferm în ceea ce îți propui sa lucrezi spre exemplu, pentru ca de cele mai multe ori seriozitatea își face simțită prezenta și este apreciata la locul de munca și în general vorbind.