1. Necoordonarea actiunilor: Uneori, chiar daca intentionam sa facem bine, actiunile noastre pot fi interpretate gresit sau pot avea consecinte neprevazute.
2. Propriile noastre asteptari: Uneori ne asteptam ca ceilalti sa ne rasplateasca pentru actiunile noastre bune, dar acest lucru nu se intampla intotdeauna.
3. Perspectiva celorlalti: Ceilalti pot vedea lucrurile diferit si pot avea opinii diferite despre actiunile noastre, chiar daca noi credem ca facem bine.
4. Necontrolabilitatea evenimentelor: Uneori, actiunile noastre bune pot fi sabotate de evenimente sau de actiunile altora care sunt in afara controlului nostru.
5. Legea atractiei universale: Legea atractiei universale spune ca atragem in viata noastra ceea ce gandim si simtim, prin urmare, daca gandim sau simtim rau, vom atrage rau in viata noastra, in ciuda intentiilor noastre pozitive
Intențiile și gândurile noastre pot fi interpretate diferit de către alții, iar aceasta poate duce la reacții neașteptate sau nepotrivite. Comunicarea eficientă și cunoașterea contextului pot ajuta la evitarea acestor situații. Este important să fim conștienți de ceea ce spunem și facem și să încercăm să ne asigurăm că ne sunt înțelese intențiile. De asemenea, ar trebui să învățăm să fim mai toleranți și să înțelegem că nu toți gândesc și văd lucrurile la fel ca noi
Oamenii nu-ti vad intentiile. Vad ceea ce faci si ceea ce spui. Daca aceste lucruri ii deranjeaza, actioneaza neplacut.
Nu toti oamenii arata ceea ce simt in fata actiunilor noastre. Aceia au un grad crescut de toleranta si accepta ca e usor sa gresesti. Dar sunt altii mai sensibili, mai putin toleranti, care nu ne accepta.
Trebuie sa invatam sa ne comportam cu oamenii. Sa observam ceea ce deranjeaza si sa eliminam acel comportament din viata noastra.
Dacă tot vorbeam de inteligenta emoțională în anumite întrebări pe care le puneai la un moment dat, reieșea de acolo cata importanta are. Ideea este ca toate lucrurile pe care le facem sau le spunem, atitudinea felul nostru de a fii trebuie sa fie acceptat de societate ca normal, dacă societatea vede anumite devieri, răspunsul din partea lor va fi negativ. Chiar și în intenții bune, dacă sunt chestii deplasate, sau menite sa atragă simpatie, poate vor atrage opusul. De exemplu dacă îți place un băiat, și îl cunoști de puțin timp și ii spui ca aștepți sa te sune diseară, el va resimți o presiune și poate ceva patetic iar în sinea lui te disprețuiește doar fiindcă ii spui ca te aștepți sa te sune diseară.
"Nu toate persoanele care mi-au răsplătit cu rău erau rele, ci nu mă cunoșteau îndeajuns că să-mi cunoască personalitatea și caracterul."
Iata ca ai si o parte de raspuns tocmai in enuntul tau "ci nu mă cunoșteau îndeajuns că să-mi cunoască personalitatea și caracterul.".
Greșala este când se pune semnul egal intre faptele bune și faptele rele, sau semnul egal intre o fapta buna și garanția de a fi răsplătit în urma faptei.
Faptele bune nu trebuiesc făcute pentru a fi răsplătit, bucuria pe care o ai atunci când faci o fapta buna ar trebui sa fie singura răsplată la care se te aștepți în urma faptei.
Atunci când faci fapte bune, nu exista o balanta cu egalitate intre o fapta buna și una rea - De multe ori este nevoie de multe fapte bune pentru a egala o singura fapta rea.
Apoi, chiar dacă nu ai făcut fapte rele - Faptele bune nu sunt o garanție de răsplată. Uneori faptele bune sunt răsplătite cu întârziere și atunci când este nevoie mai mare iar alteori deloc, nu degeaba se spune ca faptele bune te ajuta pe termen lung.
Este posibil să se întâmple acest lucru din cauza diferențelor de interpretare și comunicare. Fiecare persoană interpretează și percepe lucrurile în mod diferit, iar comunicarea nu este întotdeauna clară sau precisă. În plus, percepția noastră poate fi influențată de experiențele anterioare sau de propriile noastre emoții și prejudecăți. Este important să înțelegem că nu putem controla cum sunt interpretate acțiunile noastre sau ceea ce alții cred despre noi, dar putem controla intențiile și acțiunile noastre. Este important să comunicăm clar și să înțelegem că nu putem controla întotdeauna reacțiile celorlalți.