Zi-mi ca nu sunt in stare, cand de fapt sunt, si o sa vezi atunci cum iti demonstrez!
Nu exista mai buna motivatie pentru mine. Pentru ca sunt provocat sa scot ce e mai bun din mine, sa demonstrez contrariul.
Sincer ambele variante mi se par nemotivante asa cum le ai scris tu aici. Eu dacă țin la o persoana o încurajez sa și urmeze visurile. Probabil varianta 2 e mai sincera si realista dar depinde de context ca să îmi dau seama dacă e motivanta sau nu sau doar realista și cam atât. De ce consideri ca prima varianta e neapărat falsa? Sa incurajezi pe cineva în care crezi e un lucru bun după părerea mea. Sunt persoane care pot demonstra multe dacă le oferi un spațiu în care sa se desfășoare sa se dezvolte, poate nici ele nu sunt conștiente pana nu au ocazia.
1. Dacă vă spune că puteți face acel ceva și vă complimentează, deși poate nu puteți și nu crede în voi dar o zice ori din falsitate ori ca să vă încurajeze.
Daca ma complimenteaza si vad ca aceea persoana chiar crede ca am sa reusesc,... atunci Chiar REUSESC!
De ce? Simplu!
Aceea persoana imi ofera un boost ( la fel ca un boost de energie , pe care eu il Preiau si il Absorb!
Daca simt sau ajung la concluzia ca incearca sa ma ' motiveze ' din falsitate... Atunci ' scot mingea in afara terenului ' ( adica, aceea persoana e ' out of my life, out of my bussiness ' ) ( Intelegi? ) - ( NU! SUPORT LINGUSITORII!, nici LING+uselile! ), dar ( referitor la motivatie ) - adopt doua 2 pozitii :
1. ma demotivez PE MOMENT, apoi dupa o vreme ( in functie de CE? doresc/ sa fac / realizez... Imi revin dupa o vreme ( si constientizez ca pot face Orice doresc & imi propun INDIFERENT DE PARERILE ALTORA!
2. II DEMONSTREZ DIRECT ACELEI PERSOANE CA S-A INSELAT CREZAND ( sau mai bine zis Necrezand!) in MINE SI ABILITATILE PE CARE LE DETIN PT A OBTINE O R I C E IMI PROPUN! Mai Mult!, ii DEMONSTREZ ca linguselile ei / lui sunt echivalente cu regurgitarile unui copilas caruia ii vine sa vomite pentru ca a mancat prea mult si, poate prea nepotrivit...
Niciuna. Dar o ofertă cu cat mai multe zerouri m-ar motiva sa dau maximul din mine.
Totusi prima varianta chiar daca nu m-ar motiva, m-ar face sa cred in mine si sa ma straduiesc putin.
A doua varianta e exclusa. E demolatoare. Nu sunt setata sa fac inversul decat mi se spune. Imi spui ca nu pot? Zic "Bine. Atunci descurca-te singur. " E mai convenabil pentru mine sa nu fac nimic. Nu tin sa dovedesc altora ce pot eu. Am vrut candva dar mi-am dat seama ca nu merita.
Prefer locurile si oamenii unde sunt apreciata.
Ceea ce am spus mai sus se refera la activități care tin de job, nu la cele care tin de viata personala. Acolo fac ce-mi spune inima. Si incerc sa fiu cooperanta cu oamenii la care tin.
TheFrunza întreabă: