L-as educa cum se cuvine si i-as da multe sfaturi despre viata cum trebuie sa fie etc iar viitorul lui poate sa si-l aleaga singur sa faca ce cariera vrea sau macar 8 clase sa aiba important e sa aiba diploma acolo doar muncitori se cauta si se angajeaza.
Copii- scutece, biberoane,suzete,jucării,plânsete, etc., etc. - STRESS. Nici nu vreau să aud.
Nu aş vrea să devină ceva anume în funcţie de voinţa mea ci să devină ceva în funcţie de voinţa şi aptitudinile sale. Singurul meu rol va fi să-l expun al cât mai multe situaţii astfel încât să-şi găsească singur drumul. Dacă aş vrea eu să îi impun ceva aş cădea fix în patima pe care o au majoritatea părinţilor români. (recomand: http://tiny.cc/ETEOM )
De ce? Pentru că vreau ca ipoteticul meu urmaş să fie liber(ă) din toate punctele de vedere, în special în ceea ce-i priveşte conştiinţa.
Numai bine.
Pai daca as avea un copil as discuta impreuna cu acesta ce vrea sa faca mai departe si l-as indruma corespunzator. Eu i-as propune anumite drumuri pe care sa o ia, i-as prezenta avantajele si dezavantajele si mai apoi l-as lasa pe el/ea sa decida.
Nu as vrea sa ii impun copilului un domeniu pe care il vreau eu pentru ca nu vreau ca mai tarziu copilul sa imi reproseze ca l-am obligat sa faca ceva ce nu i-a placut.
Mi-as lasa copilul sa aleaga ce vrea sa faca si as alege cea mai buna universitate care sa il pregateasca pentru cea ce a ales.
sabin89 întreabă: