anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Să zicem că o femeie se duce să vandalizeze proprietatea cuiva. Se duce pe timpul nopții.
Pe acea proprietate există una sau două camere de supraveghere.
Strada pe care se află proprietatea domiciliară este luminată.
Femeia e de statură medie și vecină de stradă cu proprietarul, dar nu sunt apropiați, doar se salută.
Ea e îmbrăcată full black: poartă geacă de fâș (nu foarte groasă), gluga pe cap, fes tras pe sprâncene, mască Covid care îi acoperă nasul și gura, pantaloni (de trening, largi) și adidași+mânuși.
Strada nu e foarte circulată pe timpul zilei, cu atât mai puțin pe timpul nopții.
Femeia ar îmbrăca acele haine doar în momentul vandalizării, nu s-ar afișa cu ele ziua.

Când proprietarul locuinței va viziona înregistrarea de pe camerele de supraveghere, o poate recunoaște pe vecină, chiar dacă ea e bine camuflată?
Va putea să-și dea seama că e vorba despre o femeie?
Dacă voi ați fi în locul proprietarului și o vecină v-ar face asta, ați putea să o recunoașteți sau măcar s-o bănuiți?

16 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Banuita ar putea fi,recunoscuta mai greu, dat fiind camuflajul ei.
Iar daca cel vandalizat e si o persoana "importanta", cautarile vor fi minutioase, asadar riscul sa fie descoperita e suficient de mare, trebuie sa se gandeasca la toate amanuntele ca sa nu fie nici macar banuita.Decat tipic.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In situatia expusa nu o poate recunoaste, nu are nici un element de recunoastere, cu exceptia cazului daca femeia ar avea un defect vizibil de mers.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Un lucru care se vede foarte bine pe camerele de supraveghere este directia din care ai venit, comportamentul in imobilul respectiv, mersul si statura.
Iar in momentul depunerii unei plangeri, politistii vor cere inregistrarile tuturor camerelor de pe strada, nu doar de la vecinul cu pricina.
70% din strazile populate au cel putin camere de supraveghere in intersectii si pe restul cailor de acces.
Cercul de suspecti va fi de maxim 3 persoane.
Cel mai probabil va exista inregistrare cu vandalul parasindu-si propriul imobil, apoi intorcandu-se in el.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am și specificat că strada nu e foarte populată, nici ziua și nici noaptea iar cameră, să zicem, ar fi doar la imobilul respectiv.
Cât despre mers...se poate disimula.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Te prinde, stai linistita.
Nu ai cum sa pacalesti un sistem de supraveghere. Majoritatea au si detectie umana, suna o alarma in interior si te prind in fapt.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Înțeleg, dar de ce te referi la mine ca și cum eu aș intenționa să fiu autoarea unei astfel de fapte?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca femeia aia nu ar mai spune nimanui, nu?winking

| johnnny123 a răspuns:

Dar ești conștientă că este ilegal să vandalizezi proprietăți, nu?
Asta în caz că nu te-ai obosit să scrii tot scenariul ăsta fără motiv.

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

N-am vandalizat niciodată nimic și nu am de gând să o fac.

Acum poți răspunde la întrebările din postare?

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Și atunci ce rost au toate scenariile astea "ipotetice" extrem de detaliate despre care tot ceri păreri pe platforma asta? Ești îngrozitor de plictisită, scrii un roman, sau pur și simplu nu ai altă metodă de a-ți petrece timpul decât imaginând tot felul de situații și personaje despre care să ceri părerea?

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Atâta timp cât nu încalc regulamentul TPU pot posta și voi posta ce tip de întrebări vreau.
Dacă nu îți convine tematica întrebărilor mele, poți frumos să eviți să răspunzi la ele. Nu te obligă nimeni să-ți consumi energia răspunzând la întrebări care nu sunt pe gustul tău.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Știu că întrebările tale nu încalcă regulamentul și că nu mă obligă nimeni să răspund la ele. Dar în același timp sunt curios să aflu procesul de gândire care duce la asemenea întrebări.

Am întrebări despre întrebări, dacă vrei.

| Emma30555 a răspuns:

Nu o recunoaște dar o poate bănui. Merge la un polițist, acesta își poate da seama ca e cineva care are ceva cu el, își da seama ca pot fi cunoștințe, rude sau vecini, realizează ca e o persoana care știe zona, apoi prin excludere poate ajunge la câteva persoane, aceste persoane sunt cercetate, dacă se constata ca sunt elemente care dau de bănuit din viata acelei persoane numărul lor iar se restrânge, se merge pe alibi, depinde dacă în seara respectiva sunt martori care pot confirma ce au făcut. Apoi mai sunt detalii pe care politia le poate constata, dacă persoana e adolescent, amator, sau dimensiunile greutate înălțime etc. Eu cred ca se poate afla într un timp mai lung sau mai scurt dacă se cercetează

| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

Hmm, dar dacă, să zicem, că acel proprietar ar fi chiar primarul orașului, ce amploarea ar lua cercetările?
Să zicem că ar fi vorba despre un primar corupt care ar apela la chestii ascunse și mai puțin ortodoxe că să defăimeze pe toți cei care îl contestă.
Nimeni până atunci nu ar mai îndrăznit să-i facă vreo vandalizare.

P.S Nu încurajez pe nimeni să comită astfel de fapte prezentate în scenariile mele, ci sunt, cum am și specificat, fapte ipotetice.
Don't try this at home.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bănuiesc ca e valabil ce am scris mai sus. Se poate afla, polițiștii au metodele lor iar dacă primarul are putere cu atât mai mult își vor da interesul sa rezolve cazul. Poate nu vor găsi din prima persoana dar dacă s ar repeta actele de vandalizare bănuiesc ca ar fi ceva detalii pe care ar merge ancheta. Polițiști pot face și un profil psihologic al autorului. Nici nu mai contează caracterul pagubitului, tu ai pus întrebarea dacă sunt șanse sa se afle cine comite aceste acte de vandalizare eu zic ca da.

Răspuns utilizator avertizat