anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa zicem că un manager al unei case de moda găsește o tânără frumoasă, cu potențial. O ajuta să reușească în lumea modei.
La început, tipul e amabil, tandru, înțelegător, răbdător cu tânăra, dar după câțiva ani devine aspru, începe să o abuzeze atât fizic cât și emoțional, să o oblige la anumite chestii, printre care să se culca cu el iar daca nu o face, o ameninta că îi omoară familia sau îi distruge cariera.

Întrebarea e inspirata dintr-un documentar văzut acum multi ani la TV în care o femeie, fost model, declara abuzurile la care a fost supusă de managerul ei care la început părea pâinea lui Dumnezeu, transformandu-se apoi într-un adevărat călău.

Ce părere aveți despre sefii de genul?
De ce se poarta ireproșabil la început apoi își schimbă atitudinea la 180°?
De ce fac ei asta?

Răspuns Câştigător
| BlackRose03 a răspuns:

Nu sunt de acord în totalitate cu ce ai afirmat tu acolo. O persoană are dreptul să își dorească un partener care sa o trateze bine, cu condiția ca persoana in cauza sa ofere același tratament in schimb. Daca o femeie dispune de o educație, o cultură bogată, un simt al umorului dezvoltat, o cariera, un fizic plăcut etc., de ce să se limiteze la un băiat "simplu și muncitor"? Nu ar fi corect sa se aștepte la un partener de același calibru? Sigur, daca fata respectiva este la rândul ei "simplă și muncitoare", respectiva nu este realistă in a avea astfel de asteptari.
Dar dacă o fata simpla nu caută un băiat peste nivelul ei? Daca acela apare în viața ei și afirma că ea este cea mai frumoasa fata pe care a văzut-o și merită tratamentul pe măsură? Narcisistul clasic nu va aștepta ca tu să-l abordezi, te alege după o observare amănunțită și își forțează calea în viața ta. El nu este chad-ul clasic care nu pare abordabil și te tratează cu răceală. Din comentariul tău reiese că fetele nu aleg băieții sinceri, ci băieții indiferenți care fac clar faptul că au mai multe opțiuni. Narcisistul nu e așa. El o sa își modifice personalitatea in funcție de victimă. Dimpotrivă, o sa pară un băiat simplu și muncitor pentru a-ți câștiga încrederea. O să îți ofere impresia că ești pe primul loc, că esti speciala, cadouri. Te tratează bine. Asta la început, cel puțin. Ca sa te aibă sub control. Iar pe parcurs își schimba comportamentul, devenind rece, abuziv, dar tu ramai, nu pentru că ești atrasă de acel comportament abuziv, ci pentru că a fost atât de bun cu tine la început încât ignori. Sau nu îl ignori, ci ești manipulată în așa fel încât nu poți pleca. Te bate? În final îți va aduce un cadou și te vei lega de acea urma de bunătate. Vrei sa l părăsești? Te va amenința că îți trimite pozele intime la prieteni/colegi. Narcisiștii nu se schimba brusc, este o schimbare treptată, o schimbare pe care victima nu o simte și în punctul în care devine completa, victimei I se va părea normal tratamentul. Sau nu poate pleca și dacă ar dori. Deci, victima nu este neapărat naivă, tocmai prin natura faptului că este o victimă. În comentariu ai făcut spre final anumite presupuneri despre victima in cauza care sunt sau nu sunt adevărate. Consider că raportat la cazuri reale de abuz nu suntem în poziția sa facem presupuneri atât de jignitoare la adresa celor care au avut de suferit. Persoana care a făcut postarea a precizat că respectivul s-a schimbat pe parcurs, a tratat-o bine la început. Revenind la ce am explicat mai sus, nu cred că victima este de blamat in acest caz. Victima este victima cu un motiv. A fost manipulata.
Și nu cred că știi cum este sa nu ai bani pentru a te întreține pe tine și pe familia ta. Modelul respectiv avea o cariera, un statut și nu știm dacă avea și o familie de întreținut. În astfel de cazuri, prostitwtia este de blamat in contextul in care este vorba de un caz care a implicat multa manipulare și amenințări? Haide sa avem puțina empatie fata de VICTIME.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu mai este de actualitate, fiindca acum exista Politie, exista deschis gura si facut plangere impotriva agresorului samd.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Sunt niște animale de pradă care m-ai devreme sau m-ai tărziu ajung ca Harvey Weinstein

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce spui tu este un fel de metoda lover boy de la noi. Sa vorbim. In metoda lover boy, este vorba despre un chad ( baiat frumos). Chad, agața fete tip maricica ( fete avrege/ draguțe). Fetele de genul, resping orice avrege ion ( baiat simplu, muncitor) pentru ca se considera o mica printesa care merita orice, oricand, becasuse she think she is special. La un moment dat maricica isi da seama ca a devenit prostitwaata si nici macara nu este platita. Este vina lu chad ca a profitat de ea?! Da! Este si viana lu ' maricica pentru ca a fost proastă?! Da si nu! Da, a fost proastă pentru ca sa simțit entitled, si nu, nu a fost proastă in ochii societatii, pentru societate a fost doar o victima nevinovata, inocenta, fara aparare. Daca un puști de 18, vinde heroina pentru ca poate a fost constrans de anturaj, sau obligat chiar, sau pentru ca e sarac, pustiul este un traficant care merita sa se duca la inchisoare. O pustoaică care se prostitwuwueaza pentru chad, care poate raspandii si o gramada de boli sexuale, este doar o victima. Ea a vrut banii, status social, sa crezut prea buna si prea frumoasa ca sa munceasca sau sa se duca la scoala. Totuși, maricica este ajutatata de orice element al statului, plus stiri si emisiuni, plus emaptia tuturor simpilor si a societații. Acum te intreb eu pe tine, maricica ar trebui sa isi asume rolul de proasta si prostitwaata sau ar trebui sa fie data exemplu de victima inocenta?!

| anonim_4396 explică (pentru BlackRose03):

Categoric! Sub nici o forma nu sustin vreo forma de abuz, si lover boyii ar trebui sa zaca ani grei la inchisoare. Eu ma referam la asumare si responsabilitate. Daia am si dat exemplu pe maricica. Maricica in comunitatile de pe redit, este prototipul acela de fata care nu este nici vreo frumusete, nu are nici scoala, nu se duce nici la munca, dar viseaza la printi in armuri stralucitore. Nu are nimic de oferit dar vrea totul. Daia am dato exemplu. In cazul nostru, maricica este victima, si merita tot suportul, dar in acelasi timp este si vina ei pentru ca s-a lasat prostita. La fel cum este si vina pustului care vinde droage. In viata toti luom decizii gresite. Si au fost momente cand mi-am spus " ba ce prost am fost". Mi-am asumat vina si greseala. Fetele care intra in situatii de genul asta, cu pești prcatic, au impresia ca totul in viata li se cuvine, si pentru asta nu trebuie sa depuna nici un fel de munca, trebuie doar sa gaseasca pe gigel, aka chad, care sa le puna lumea la picioare.din pacate pentru ele, cum ai spus si tu, la inceput totu-i roz, dupa aia viata lor devine un cosmar. Maricica isi aduce aminte ca era mai bine acasa cand statea cu parinii. Este anul 2023, oricine isi poate gasi de munca si si trebuie sa fi extrem de naiva ca sa te mai agate un gigel, exista atata informatie, ce naiba. poate prin anii '90 si '2000 intelegeam, ca na, nu prea aveai de unde sa stii. In viata, fie ca esti femeie sau barbat trebuie sa intelegi ca nimic nu este pe gratis, ca orice actiune dubioasa faci va avea repercursiuni.

| BlackRose03 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu sunt de acord în totalitate cu ce ai afirmat tu acolo. O persoană are dreptul să își dorească un partener care sa o trateze bine, cu condiția ca persoana in cauza sa ofere același tratament in schimb. Daca o femeie dispune de o educație, o cultură bogată, un simt al umorului dezvoltat, o cariera, un fizic plăcut etc., de ce să se limiteze la un băiat "simplu și muncitor"? Nu ar fi corect sa se aștepte la un partener de același calibru? Sigur, daca fata respectiva este la rândul ei "simplă și muncitoare", respectiva nu este realistă in a avea astfel de asteptari.
Dar dacă o fata simpla nu caută un băiat peste nivelul ei? Daca acela apare în viața ei și afirma că ea este cea mai frumoasa fata pe care a văzut-o și merită tratamentul pe măsură? Narcisistul clasic nu va aștepta ca tu să-l abordezi, te alege după o observare amănunțită și își forțează calea în viața ta. El nu este chad-ul clasic care nu pare abordabil și te tratează cu răceală. Din comentariul tău reiese că fetele nu aleg băieții sinceri, ci băieții indiferenți care fac clar faptul că au mai multe opțiuni. Narcisistul nu e așa. El o sa își modifice personalitatea in funcție de victimă. Dimpotrivă, o sa pară un băiat simplu și muncitor pentru a-ți câștiga încrederea. O să îți ofere impresia că ești pe primul loc, că esti speciala, cadouri. Te tratează bine. Asta la început, cel puțin. Ca sa te aibă sub control. Iar pe parcurs își schimba comportamentul, devenind rece, abuziv, dar tu ramai, nu pentru că ești atrasă de acel comportament abuziv, ci pentru că a fost atât de bun cu tine la început încât ignori. Sau nu îl ignori, ci ești manipulată în așa fel încât nu poți pleca. Te bate? În final îți va aduce un cadou și te vei lega de acea urma de bunătate. Vrei sa l părăsești? Te va amenința că îți trimite pozele intime la prieteni/colegi. Narcisiștii nu se schimba brusc, este o schimbare treptată, o schimbare pe care victima nu o simte și în punctul în care devine completa, victimei I se va părea normal tratamentul. Sau nu poate pleca și dacă ar dori. Deci, victima nu este neapărat naivă, tocmai prin natura faptului că este o victimă. În comentariu ai făcut spre final anumite presupuneri despre victima in cauza care sunt sau nu sunt adevărate. Consider că raportat la cazuri reale de abuz nu suntem în poziția sa facem presupuneri atât de jignitoare la adresa celor care au avut de suferit. Persoana care a făcut postarea a precizat că respectivul s-a schimbat pe parcurs, a tratat-o bine la început. Revenind la ce am explicat mai sus, nu cred că victima este de blamat in acest caz. Victima este victima cu un motiv. A fost manipulata.
Și nu cred că știi cum este sa nu ai bani pentru a te întreține pe tine și pe familia ta. Modelul respectiv avea o cariera, un statut și nu știm dacă avea și o familie de întreținut. În astfel de cazuri, prostitwtia este de blamat in contextul in care este vorba de un caz care a implicat multa manipulare și amenințări? Haide sa avem puțina empatie fata de VICTIME.