anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Să zicem că un om comite o faptă de o gravitate scăzută, mai mult penibilă pentru el insusi, dar care lezează și pe altul, deranjandu-l și facandu-i impresie proastă. O comite într-un grup de oameni în care a intrat recent, acei oameni necunoscandu-i personalitatea și părțile bune, își fac impresie proastă despre el pe baza faptei penibile comise din impuls și inconștiență.
Ei bine, acel individ își dă seama și elaborează un discurs, cu vorbe bine alese, prin care sa se "scoată", își cere scuze față de liderul grupului și ceilalți.
El nu regreta ce a făcut, ba chiar se simte îndreptățit, dar ca cei din grup să nu rămână cu o impresie proastă despre el și să clarifice lucrurile.
Își alege cu măiestrie cuvintele și le recita în fața grupului, mimând jena și părere de rău. Cei din grup îl cred.

Ce părere aveți despre omul în cauză?
Putem vorbi despre manipulare?
Ce părere aveți despre cei cărora din suflet nu regreta faptele, dar ca să nu-și strice reputația, își cer scuze?

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

Omul in cauza are dreptul sa se apere sau sa manipuleze daca cei din jur se lasa manipulati.Eu doar de persoanele proaste si antipatice nu ma las manipulata. Daca mi-e simpatic iert, numai sa nu se mai intimple vreodata, caci se creeaza antecedent. Orice om are dreptul la a doua sansa daca nu a comis o fapta foarte grava (de exemplu crima).

2 răspunsuri:
| simplaexistenta a răspuns:

Pai :
1. Acel om trebuia sa se gândească înainte sa facă acea fapta, oricare ar fi, deoarece abia intrand in grup, logic ca ceilalti vor avea o impresie proasta in legatura cu el
2. Daca doar mimează părerea de rau, e practic doar un prefăcut, care încearcă, exact, sa manipuleze.
3. Cu asta închei.
Am o părere proastă despre acest tip de oameni, pentru ca sunt niste lasi, încercând doar sa isi "scape pielea".
Părerea mea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Îmi pasă mai mult de muștele dintre perdea și geam.