anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Să zicem că una dintre cunoștințele voastre a prosperat d.p.d.v financiar și social. Erați la același nivel înainte, adică aveați ambii o situatie financiară modestă, dar el el avea mai multe neajunsuri decât voi.
Ei bine, asta l-a determinat să plece în străinătate, să muncească câțiva ani și să se întoarcă cu o sumă frumușică de bani.
Și-a renovat casa, și-a cumpărat mașină, a luat permisul, are bani in banca, ceea ce voi nu aveți.
La polul opus sunteți voi care deși ați încercat să munciți cinstit și chiar ați făcut-o, anumite evenimente neplăcute v-au dat planurile peste cap. Ba au fost reduceri de personal și v-au dat afara, ba ați întâlnit șefi toxici, ba condițiile erau grele, ba câștigați puțin. Din această cauză, va învârtiți în cerc și nu puteți înainta, prospera. Aveți datorii și situația devine din ce in ce mai apăsătoare. Situația asta durează, să zicem de un an de zile și (metaforic) orbecăiți prin întuneric și lumina de la capătul tunelului nici că se întrevede.
Aceasta cunoștință va pune sare pe rană, în sensul că se lauda in fața voastră cu toate avuțiile sale.

Ei bine, ce ați face în situația dată ca sa nu o luați razna?
Cum ați reuși să vă păstrați calmul și speranta?

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

M-i se pare simplu, cunostinta a sacrificat comoditatea de a merge zilnic la culcare in patutul obisnut (si la tv ul preferat-emisiunea preferata-clatitele aromate ale mamei -supa si mincarea buna de-a mamei duminica-poate si in alte zile)si cine stie ce corvoade a indurat pentru banii respectivi. Poate s-a realizat baneste dar numai ea(el)stie cate a suferit si a indurat pentru.De aceea pune sara pe rana.Caci daca i-ar fi venit usor banii te-ar fi indrumat cum sa mergi si tu unde a fost el si sa faci acelasi lucru.Si eu am avut cunostinte care au mers in strainatate si au realizat de 10 ori cit mine in timp ce eu am patit acelasi lucru ce ai scris tu mai sus.Dar e meritul lor ca au avut curaj, iar eu nu am avut sa merg sa lucru afara.Am ajuns la varsta si la intelepciunea sa stiu ca nimeni nu e de invidiat pentru ceea ce are ca numai respectivul, respectiva stie ce a sacrificat pentru acea bunastare materiala.Stiu in mod sigur ca si acum si oricind poti avea acea bunastare mergind si tragind la straind si sacrificind multe.Mereu ai posibilitati de a alege-e doar decizia ta ce alegi.

| TheGentleman a răspuns (pentru gemeni6226):

Vrei să zici că în strainătate nu este mâncare bună, emisiuni tv sau ce debitezi acolo?

| gemeni6226 a răspuns (pentru TheGentleman):

Sunt dar nu cu cele ce ne-am obisnuit-eu vorbesc de cei care nu vreau sa plece -motivatia celor care nu pleaca si nu au plecat niciodata-nu a celor care au avut curajul sa plece-si in plus in doi e mai usor sa-ti iei lumea in cap de cit de una singura-barbatii isi iau mai usor lumea in cap dar o femeie singura mai greu-ce vorbesti fara lipsa de respect pana cand nu sti despre ce e vorba? Pe vemea cand eram mai tinara imi indemnam sotul sa mergem, el nu a vrut iar acum si mai in varsta si vaduva chiar ca nu mai sunt motivata.

| gemeni6226 a răspuns (pentru TheGentleman):

Si inca tu te numesti gentleman! apoi daca ai fi fost gentleman ai fi scrii asa:ce va motiveaza sa credeti ca dincolo nu este mincare buna si filme ok.dar m-ai luat urit cu :ce debitezi tu acolo-eu zic sa-ti scimb urgent nickul ca nu il onorezi!

7 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ma doare fix in cot de cum, cat, ce se lauda sau ce realizeaza cunostintele mele.
Nu obisnuiesc sa traiesc sa fac altora pe plac, si nici nu sunt invidios pe realizarile altora, mai avuti (sau nu...).
Eu muncesc si realizez fix atat cat doresc eu, sa ma simt eu bine din punct de vedere material, dupa standardul meu, nu impus de altii. Nu imi pasa ca altii au mai mult fara sa lucreze, nu ma intereseaza nici ca sunt barfit.

| Ilovedinero a răspuns:

Asta e corect, nu ar avea de ce sa imi fie ciuda. Diaspora e grea si urata, te trezesti singur, fara prieteni si majoritatea isi bat joc de tine.E greu si cealalta persoana si-a sacrificat timpul caci iti spun din propria experienta ca in Diaspora trag de tine, adv, te si platesc insa cealalta persoana nu dormea noptile in patul ei, isi sacrifica timpul, sanatatea psihica si etc iar eu daca am crescut datoriile si etc m-am complacut in aceasta situatie. Cealalta persoana nu doar ca a vrut mai mult de la viata, a si facut ceva in aceasta directie in scimb eu. e bine ca am vrut.Nu ar avea nimanui de ce sa ii fie ciuda pe nimeni si fiecare sa munceasca dupa puterile sale

| Drake21 a răspuns:

Am multi prieteni prin afara care o prosperat si sunt m ai sus ca mine, eu il vad ca pe un avantaj, era bun daca ajungea si presedinte vreo unul care il cunosc indiferent de caracter, nu se supara nimeni

| LoSfidante a răspuns:

Heyo, ce aş face în situaţia dată ca să nu o iau razna? Ei bine, aş lăsa detaşarea să-şi spună cuvântul. Adică aş încerca să găsesc paşi concreţi prin care să-mi pot rezolva problemele fără să mă compar cu alţii.

Legat de "orbecăiţi prin întuneric şi lumina de la capătul tunelului nici că se întrevede": nu uita că şi din cele mai întunecate nopţi răsar primele raze ale dimineţii. Toate acele situaţii care în aparenţă par nefavorabile (colegi toxici, concedieri, venituri mici) îţi sunt date ca să progresezi, nu ca să te văicăreşti. Nu uita un lucru foarte important: nu contează evenimentul în sine (indiferent dacă e bun sau rău), ce contează este semnificaţia pe care tu i-o atribui. Realitatea este obiectivă, pe când percepţia noastră este subiectivă, aşadar noi suntem cei care o modelăm. Şi ar trebui să o modelăm în favoarea noastră nu în detrimentul nostru.

Atât din partea mea. Sper că te-a ajutat răspunsul meu. Mult noroc îţi doresc!