Eu m-as fi ascuns sub pat, masa, in dulap dar..tocmai astazi am vazut un subiect despre cutremure in care spune ca nu trebuie sa te ascunzi sub masa, etc pentru ca exista riscul de a fi strivit, deci este mai bine sa stai langa ele decat sub ele O fi adevarat? Oricum o singura data am simtit un cutremur, de vreo 2 secunde in care am stat pe loc, incremenit fara sa fac nimic, nu am avut timp sa reactionez ) Toti zic ca fac una dar cand se intampla actiunea te pierzi, faci pe tine )
De ce la baie breee? ) eu nu m-am speriat deloc, sa vezi ce dansam dansul pinguinului eu, sifonierul dupa mine dupa el biblioteca, dar ne-am potolit repede ca deranjam vecinii
Într-o clădire: stai înăuntrul clădirii, nu fugii afară. Stai departe de geamuri, de oglinzi, mai ales de ferestrele mari. Locuri bune de stat sunt sub grinzile de rezistență ale imobilului sau în lateralul unor obiecte de mobilier rezistente în poziție fetală (ghemuit) deoarece în cazul prăbușirii plafonului aici se pot crea "triunghiuri ale vieții", locuri în care nu veți fi zdrobit.
Buna ideea cu baia, pentru unii, ca, in caz in care ar face pe ei de frica, ar avea unde sa o faca!
Nu stiu cum as reactiona. E prea vaga pusa intrebarea. Noaptea in somn de as fi trezit de un cutremur, m-as speria sigur, ziua as cauta sa ajung intr-un loc unde sa fiu cit de cit sigur, insa niciodata nu stii, in 1991, in Timisoara, lucram intr-o hala mare, si din instict am iesit impreuna cu colegii mei afara pe cea mai apropiata usa, insa dupa ani am realizat ca, usa dind intr-o curte mica (2x3 m), in caz ca ar mai fi tinut cutremurul si cladirea s-ar fi darimat, eram cu totii victime sigure, desi oarecum ne credeam pe atunci in siguranta pentru faptul ca eram afara.
Daca vorbim de cutremurul de acum 2 zile, eu l-am dormit.Mama a sarit repede s-o apere pe sora-mea(asa mi-am dat seama pe cine iubeste mai mult :\ ) si eu nici macar pe-o parte nu m-am intors, la pranz am aflat c-a fost cutremur.
De la frica imi venea sa fac treab mica de asta am fugit la baie direct ca si cum as face pe el cutremur sa se calmeze
Eram la calculator, si am avut impresia ca am adormit si era sa cad de pe scaun!
Dupa a aparut ca a fost cutremur de 5, 7 initial si apoi s-au corectat la 5, 5
anonim_4396 întreabă: