Hei! Sa stii ca farmecele si blestemele au efect, chiar daca de multe ori nu este un efect care apare dintr-o data ci dupa un anumit timp. Dupa cum stii sunt multe vrajitoare care fac farmece, ele spun ca folosesc magie neagra ( prin puterea lui satan aceste femei isi vand sufletul lui satan si acesta le da puterea la vrajitoare sa le indeplineasca cererile oamenilor care le solicita ajutorul. Credinta ca magia aceea ii poate ajuta ii face pe oameni sa si vanda de asemenea sufletul diavolului si acestia ajung in iad negresit dupa cuvantul lui Dumnezeu ) alte vrajitoare spun ele, fac magie alba ( folosind lumanari cruci si apa sfintita busuioc etc - pacat la fel de mare ). Dar asta nu inseamna ca nu existe si vrajitoare care profita de naivitatea oamenilor si le cer multi bani si tot felul de bunuri fara sa le indeplineasca cererile. Blestemele sunt de asemenea puternice mai ales cand sunt spunse la nervi ( mania -ispita diavoleasca ). Trebuie sa avem de multe ori grija ce vorbim ce blesteme si injuraturi rostim fara sa ne dam seama atunci cand suntem suparati.
Si atunci e adevarat ca poti avea cununiile legate?
Nu ca m-ar interesa funda, dar nu ti se pare putin deplasat sa dai funda unui raspuns halucinogen ca cel de mai sus? Iad, rai, dumnezeu... toate astea nu sint decit povesti. Sub o forma sau alta, ceea ce pu*imea numeste "magie" exista, insa nu avem de-a face cu oameni care isi vind sufletul vreunei entitati, ci doar cu oameni care isi pot folosi abilitatile latente pe care le avem cu totii, insa o fac in scopuri negative (la fel cum sint destul de multi yoghini care pot levita sau supravietui fara mincare/apa perioade anormal de lungi de timp, la fel sint "vrajitoare" care pot ataca pe cineva de la distanta, provocind dezechilibre energetice, ce duc intr-un final la diverse afectiuni fizice/psihice).
Fiecare om e liber sa creada in ceva. Eu am credinta in Dumnezeu si cuvantul Lui motiv pentru care am raspuns din punct de vedere crestinesc si moral. Poate pepy63 a gasit in raspunsul meu un punct de vedere care i-a satisfacut nevoia de cunostere in acest sens. Autorii intrebarilor sunt liberi sa aleaga raspunsul castigator in functie de satisfactia pe care i-o da unul din raspunsuri. Deci, decizia luata este si una subiectiva in cauzele ei.
Asa este suntem crestini si trebuie sa credem in dumnezeu, nu inteleg de ce unii dupa ce sunt botezati crestini, se vand altor credinte care sunt contra exitentei lui dumnezeu dar ma rog sa creada fiecare ce vrea
Acest "trebuie" e un verb al naibii de inselator - nu "trebuie" decit sa credem in ceea ce descoperim prin experiente personale sau, in urma studiului amanuntit al tuturor practicilor spiritual-religioase, concluzionam ca ni se potriveste cel mai bine. Copiii se nasc atei, asa ar fi bine sa ramina pina la o virsta la care vor avea discernamint. Faptul ca sintem botezati intr-o anumita religie este egal cu 0. Cu ce e mai bun un copil musulman decit unul ortodox sau catolic? Cu nimic, doar ca a avut ghinionul (sau norocul, dupa caz) de a se naste intr-o anumita zona a planetei, intr-un anume moment. Faptul ca am fost botezat crestin in perioada in care nu puteam spune nimic in legatura cu asta nu inseamna nimic, nu "trebuie" sa cred nimic. La fel, in curind imi voi boteza fata (fiindca, din pacate, nu toate rudele ce traiesc inca in evul mediu au murit si, desi nu ma intereseaza citusi de putin parerea lor, nu vreau nici sa imi bat capul prea mult cu treaba asta), insa va fi singura data cind voi chinui bietul copil cu mersul la biserica. In rest, o voi impulsiona cit imi va sta in putinta sa citeasca despre toate religiile, sa priveasca in jur, sa concluzioneze cit rau si cit bine aduc ele, dupa care, daca chiar considera necesar sa aiba un prieten imaginar, sa isi aleaga in cunostinta de cauza religia pe care o va imbratisa, caz in care voi de acord cu alegerea ei. Daca va alege sa fie martora de-a lui iehova, ortodoxa, baptista sau alta prostie de genul asta, va reprezenta esecul meu ca parinte si tutor, in nici un caz un esec al ei. Datoria parintilor nu este sa forteze copii intr-o asa zisa "religie stramoseasca" ci sa ii indrume intru curiozitatea pe care ar trebui sa o avem cu totii legat de tot ceea ce ne inconjoara.
P.S. Exista morala si fara "cuvintul lui dumniedau" si, de cele mai multe ori, e mult mai puternica decit cea impulsionata de religie. Sper ca nu trebuie sa detaliez si "de ce"...
P.S. 2 Nu infierez nici o religie anume, atita vreme cit ea te face mai bun ca om, insa in momentul in care se ajunge la invadarea vietii private a celor din jur, la maltratarea psihica si, nu de multe ori, chiar fizica, a copiilor, la crime in numele "dumnezeului" tau, la intoleranta (vezi pozitia majoritatii ortodocsilor de fata de ecumenism sau catolici) si multe altele, atunci pot spune fara urma de ezitare ca urasc din tot sufletul toate aceste religii si pe cei care le urmeaza fara a-si pune intrebari. Am intilnit preoti si credinciosi devotati, nu numai ortodocsi, care sint niste oameni de nota 10 si pentru care am o stima neconditionata si fara cea mai mica urma de retinere. Din pacate, procentul de astfel de oameni e foarte mic...
SaveTheNature întreabă: