Nu stiu ce as putea sa iti spun in afara sa fii atenta la ceea ce inveti,sa incerci sa intelegi despre ce este vorba acolo(asta inseamna sa inveti logic)ca sa poti retine,imagineaza-ti locul acela, sau procesul care se intampla, sau exact ce ai de invatat imagineaza-ti cum se intampla unde e.Si daca e vorba de ceva practic, citeste sa stii despre ce e vorba, dar cel mai important sa faci cat mai multi exercitii ca sa le poti pricepe.Si la restul dupa ce citesti de cateva ori si incerci sa intelegi despre ce se vorbeste acolo, sa iti scrii pe o foaie niste intrebari, sa raspunzi la ele ca sa iti dezvolti gandirea si capacitatile.Nu te gandi la nimic altceva cand inveti,sa nu ai nimic altceva aprins sau ceva sa te distraga,nu te simti plictisit, incearca sa ''fii acolo'' cand inveti, sa te implici.Treptat,vei putea retine cat mai repede daca respecti aceste reguli,sa fii atent,sa incerci sa intelegi exact despre ce se vorbeste nu sa retii ca papagalul, sa exersezi, sa te implici.
Pai ai putea sa-ti faci diferite scheme pe foi, sa repeti de multe ori o propozitie nu stiu. Eu asa fac si merge