anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sall vega-Man, deci eu fiind un mare(foarte mare)consumator de carne(cantități industriale) am câteva întrebări pentru vegani.deci,1:veganii cred ca produsele animale sunt dezgustătoare, sau savurau și ei cu plăcere grătare și mititei înainte să devină vegani? 2:priviți mâncătorii de carne ca pe niște criminali? gen hanibal,dexter, Ponta? 3: ești vegan pentru sănătatea ta sau din motive etice? 4:de ce majoritatea veganilor sunt atei? 5:când treceți pe lângă o friptură sau cârnați sau mici, nu vi se face puțin poftă? 6:dacă suntem erbivori ca specie,și ne e mult mai bine dacă mâncam doar fructe și legume, de ce totuși ne place carnea și putem să o mâncam? sau dacă suntem omnivori, de ce trebuie să gătim carnea ca să fie gustoasă și să nu ne facă rău?

Răspuns Câştigător
| AnarchyUK a răspuns:

Nu sunt vegetariană, însă am o idee despre ceea ce te frământă pe tine și îți pot răspunde, mai mult sau mai puțin amănunțit.
Ideea de bază este că vegetarienii sunt, ca și noi, oameni, și deci au principii, motive, personalități diferite.
1) Majoritatea vegetarienilor pe care i-am cunoscut, nu foarte mulți la număr, au mâncat la un moment dat în viață (de obicei în copilărie) carne, pentru că, fie că le place, fie că nu, conțin până la urmă vitamine și proteine necesare organismului nostru. Deci nu, personal tind să cred că nimeni nu se naște urând carnea. Adică, toată carnea. Că nu-ți place porcul, găina, e ok, dar există o varietate foarte largă de astfel de alimente și îți dai seama că e greu ca cineva să le urască pe toate.
2) Pentru început, este foarte ciudat ca orice persoană normală să gândească așa. Ei au ales acest mod de viață (de a mânca fără carne) și idei de genul: „X e un criminal că face grătar!" sunt aproape fără sens. În orice caz, depinzând de motivul fiecăruia, vegetarienii pot sau nu considera așa: unii au început acest stil de viață tocmai pentru că nu suportă să știe că pentru o bucată de carne a fost omorât un animal, alții din motive de sănătate, considerând că e mai sănătos fără o vită, fără un miel. (amuzantă referire la Ponta).
3) Am explicat anterior. Ca un adaos, dacă aș apuca acest stil de viață cu siguranță aș face-o din motive etice.
4) S-a făcut un studiu în care se spunea că persoanele căsătorite sunt mai sănătoase decât cuplurile de ocazie, sau cu o relație de lungă durată însă, pur și simplu, necăsătorite. Părerea mea? O simplă coincidență. Sănătos ești fie că ești singur, căsătorit sau cu altă fată/alt băiat în fiecare seară.
Cam același lucru cu vegetarienii ca fiind atei. Simplă coincidență. Ei bine, asta, și faptul că în Biblie carnea nu este disprețuită și nu cred că există vegetarieni în ea, și cum UNII creștini încearcă să o copieze la inimă, nici aceștia nu urăsc carnea.
5) Eh, probabil li se face uneori poftă. Cred că cei care au adoptat acest stil cu voință și hotărâre sunt mai degrabă indiferenți sau oarecum reticenți.
6) Suntem omnivori. Nu toate se gătesc. Majoritatea, adevărat. Pentru același motiv pentru care nu putem mânca anumite plante sau ierburi otrăvitoare pur și simplu de când le scoatem din rădăcină, sau le culegem.