| IIIshaneIII a întrebat:

Saluatre tuturor,va propun un exercitiu de imaginatie

-O unda electromagnetica foarte puternica loveste pamantul, toata apratura electronica nu mai functioneaza in schimb raman functionale aparaturile mecanice cat si cele ce functioneaza pe combustibili fosili

Care ar fi urmarile?
-o viata mai buna
-egalitate
-un nou inceput
-anarhie
-sfaristul lumii

Astept raspunsurile voastre despre cum s-ar termina povestea

15 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt de parere ca ne-am reveni destul de repede dupa o asemenea 'tragedie'.
Nu ar fi nici una din urmarile tale. Distrugerea tuturor sistemelor electronice nu e 100% ireversibila. Doar pierderea bazelor de date ar fi ireversibila, in rest consider ca nu trebuie sa descoperim din nou focul, prelucrarea materialelor, curentul, electronica, etc.

| Drimmero a răspuns:

Un nou inceput dupa un sfarsit al lumii!

| LPCTSTR a răspuns:

Anarhie toatala.
Cred ca in primul rand chiar daca s-a ars absolut toata aparatura electronica s-ar incepe de la 0, oamenii pot incepe o noua era a tehnologiei si etc.
Bun, dar de ce am zis anarhie totala? pentru ca centaralele nucleare se bazeaza intr-un fel sau altul pe aparatura, insa fara ea in cateva ore, iar de aici iti poti da seama de amploare, centralele explodeaza, multe particule toxice, cancere, etc.
Mai este si hrana, daca aparatura nu mai exista, se duc si alimentele, imagineaza-ti, o goana disperata dupa alimente, apa(si ca tot venind vorba de apa, apa nu va mai curge la robinet, deci da...) toata lumea se imbranceste se omoara, in cateva zile oamenii rezista, dar dupa o saptamana... atacuri, crime, razboaie pe hrana, lumea pe care o stii azi va deveni ostila maine, nu vei putea iesi din casa, vai auzi focuri de arma, tipete, te vei intreba cu fiecare secunda in care mai existi, ce va fi maine?
Mai pe scurt, va veni sfarsitul lumii mai devreme, pentru ca oricum in 5 miliarde de ani soarele va ramane fara hidrogen, iar de aici, "Terra" nu va mai exista, ani si ani de evolutie vor fi in zadar, asta daca nu devenim nemuritori si ajungem pe alta planeta.
Ne trebuie o cale de a scapa de aici cat mai curand.

| IIIshaneIII explică (pentru LPCTSTR):

Bine punctat.
5 miliarde de ani cred ca sunt suficienti pentru multe, asta daca nu cumva,, murim prematur,, ca si rasa

| LPCTSTR a răspuns (pentru IIIshaneIII):

Foarte probabil, insa daca stai sa te gandesti, totul e degeaba, evolutie pentru ce?
Pentru a ne vedea sfarsitul?
Insa mai este si problema cu populatia care se mareste intr-un ritm alert, asta chiar ar cauza o moarte prematura...
Stai, de ce prematura? oamenii au un scop pentru a muri prematuri? ceva nu se leaga, si imi da batai de cap.

| IIIshaneIII explică (pentru LPCTSTR):

O simpla lege, ar putea limita nr de indivizi pe m2, dar nu e mai bine sa fie multi sa se omoare intre ei pentru mancare, si cele necesare vietii, si sa munceasca pe 2 parale?
se stie de mult ca resursele planetei sunt mai putine decat actualul nr de locuitori, de aici si saracia si tot felul de crize economice

| relian a răspuns (pentru LPCTSTR):

Asta crezi tu sau ai auzit-o pe undeva? Centralele atomice au masuri de siguranta si stai tu linistit ca daca ar cadea partile electronice aia nu-s veniti cu pluta au si acolo masuri de siguranta. Unde pui ca [probabil au generatoare.au piese de schimb au de toate.O centrala atomica nu-i aprobata asa de usor, se iau in calcul multe posibilitati si an de an sau de la accident la accident sau facut destule imbunatatiri. Daca cade aparatura atunci centrala se opreste, totu se opreste si nimic nu se va intampla rau, gen sa explodeze.Ca va fi rau da dar nu in sensul ala, va fi rau cativa ani, eventual pentru muri ceva oameni pana lucrurile revin la normal.Sunt fabrici care fabrica aparatura, cei cu electricitatea au transformatoare de rezerva, poate nu si RO dar altii sigur au stai tu linistit.Deci no sa fie sf lumii nici pe deaparte.Masinile vor functina, poti schimba rapid un electromotor, sau un circuit bord si masina merge iara.Ca or sa moara ceva oamenii asta e, dar nu-i sf lumii nici pe deaprte.

| LPCTSTR a răspuns (pentru relian):

Ce parte din se arde absolut tot ce necesita curent nu intelegi?
Dau un exemplu ce nu necesita multa gandire, daca s-ar "topi" tot ce necesita electricitate, dupa ce ai face?
Ai incepe sa concepi generatoare pentru centralele nucleare?
Daca fabricii i se strica malaxorul, mai functioneaza?
Daca i se topeste o componenta a masinii, sa zicem ca bujia, masina va functiona?
Si daca am inteles corect exercitiul de imaginatie, se vor arde si circuitele bord, etc.
Data viitoare cand comentezi, gandeste putin.

Omule nu se topesc fire, ca nau de ce, daca sar topi firele de la o unde asa, atunci ai crapa si tu laughing se ard circuitele elctronice, alea se inclocuiesc cu altele care sunt deja si la magazine. Daca nu stii ce vorbesti nu mai spune si la altii.Se arde malaxoru cei ala? Ce anume se arde? Pfff greu de tot frate, tu crezi ca dispare o masinarie care stiu si eu ce face laughing daca se arde un motor la un malaxor, se aduce altul din magazia de piese se pune si ala continua sa functioneze.
Daca se arde bujia, intri in magazin cumperi alta, o pui si pleci mai departe.Ai dreptate inainte sa comentezi ar fi cazu sa mai si gandesti nitel, altfel nu stiu dar sa nu pari altceva decat esti laughing

Sincer, voi ar trebui sa intelegeti intrebarea.
Daca TOTUL, INCLUSIV REZERVELE, se ard/topesc(ce vrei tu) ce mai faci? Inventezi alta placa electronica? Cu ce? Cu fire, rezistori, condensatori, tranzistori, etc? Cu ce? S-au ars, si n-ai rezerve, n-ai NIMIC.
Daca ai bujie, si repet TOTUL INCLUSIV REZERVELE, s-au ars, mai ai masina daca n-ai bujii?

Intelege ce vrea sa spuna omul si dupa te arunci cu capul inainte.

Se ar rezervele?laughing hai ca esti tare de tot.Nu se ard man rezervele nau cum.Tu te auzi ce spui? Nu exista sa nu ai rezerve.companiile mari sau de interes au rezerve, sunt transormataore rezerve mai ales companiile de electricitate au, te asigur de asta.Ca nor avea alea din RO e treaba lor.Omu nu stie ce intreaba credema.Nu exista ceva care sa te lase in cu.u gol in padure si sa zica na acum sa te vad laughing Bine daca voia sa intrebe ceva teoretic,ipotetic putea sa spuna dar stiam atunci ca e o ipoteza si comentam caatare.
In realitate nu se intampla asa ceva,deci sa nu incurcam merele cu perele laughing
Iara dac se ard toate,teoretic vorbind fabricam altele normal laughing nu cred ca ia foc o fabrica care produce cabluri,metale sunt,cupru si aur si ce se mai folosesc,alea sunt in stoc,sa nu spui ca dispar si alea se topesc laughing Deci nu se intampla un dezastru, gata e sf lumii cum spun unia.
Poate muri si un sfert din pop lumii, in primul rand cei bolnavi, cei din spitale, dar marea parte or sa supravietuiasca.
Deci nu ma duc cu capu inainte, sau poate asa trebuie cu capu inainte cu c apu gandesti sau cel putin ar trebuie sa gandim zic eu laughing

Nu mai incerc sa explic prostilor, eu mi-am spus parerea, chiar daca am spus clar si de doua ori ca si rezervele si etc. teoretic devin țărână, tu ai spus "a, da, fabrica altele".
Una sa faci pe prostul dar alta este sa iti exprimi parerea si unu' sa vina sa spuna "fac altele"...
Doar pentru ca sunt curios, daca sa zicem ca totul se arde, se transforma in praf (nici sa nu te gandesti sa vii sa spui ca "nu", in asta consta un EXERCITIU DE IMAGINATIE) iar tu spui ca iei "rezervele" si schimbi piesa defecta, praf sau praf? Ce alegi?

Ba tu esti normal? Daca sar arde ce spui tu praf si tu ai fi tot praf, dar tu oricum esti deja praf laughing dao dracu ca numai tampenii spui.Deci se ard piese, metal, pur si simplu se fac praf praf, a, dica tarana si tu nai nici o treaba tu traiesti ca esti facut probabil din Nu stiu inveteaza tu un material care ar rezista si nu s-ar face praf odata cu piese, malaxoare si ce ai mai enumerat tu.Scuze dar cu tine nici sa imaginezi nu ai cum.Tu omiti un lucru cel mai important si anume viata. Daca alea ce tu ai spus s-ar face parf tarana viata e demult dusa de sulfet.Las cai bine cum spui, e cum zici tu, poate asa esti mai multumit laughing

Mda, sa vedem daca peste 5 miliarde de ani, cand Soarele va ramane fara hidrogen, va fi un alt scenariu, nimeni nu are scapare.

| Staind a răspuns:

Scapa cine poate.