| Phantelul a întrebat:

Salut, a mai patit cineva ca atunci cand vine de afara si intra intr-o incapere ceva sa fie rosu la fata vreo 10-15 minute? Si am mai observat o chestie intalnita nu stiu daca doar la mine ma pot concentra la birou mult mai usor daca este putin racoare, frig, daca este cald tot la fel ma inrosesc si nu pot sa ma concetrez.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Tiroida. Analize. Glicemie testare dimineața acasă. Un glucometru nu costă mult.
Dușuri alternative calde și reci, ajută la reglarea termică.

| Laura48 a răspuns:

Raspunsul meu este doar o parere, nu sunt medic si nu pun diagnostice, te rog sa il consideri ca atare.
Faptul ca mergi afara, faci miscare, pui sangele in miscare, si este o diferenta de temperatura (scazuta) intre cum e afara si cum e in interior, poate face ca tenul sa fie mai irigat, avand o culoare mai rosiatica - aici depinde mult si de culoarea pielii, la cei care au tenul mai alb/deschis, e mai vizibil, iar cei cu tenul mai inchis / bronzat poate mai putin.
Faptul ca te inrosesti, in birou, cand lucrezi, e clar datorita emotiilor - cum spuneai si tu, ca daca e prea cald, te enerveaza - ce duc, iarasi, cel mai probabil, la o ridicare a pulsului, tensiunii, deci. din nou, pune sangele in miscare.
Consider ca sunt posibile doua variante : ori sa pui tu prea mult accent pe faptul ca te inrosesti la fata, si-atunci sa consideri ca e ceva exagerat, cand, in fapt, este o chestie absolut normala; ori sa fie cu adevarat o problema a tenului - poate ai auzit de cuperoza (un dermatolog ti-ar putea da mai multe detalii in acest sens) - ce face ca tenul sa se inroseasca foarte repede si usor in diverse situatii - emotionale, de exemplu.

| Andreeush a răspuns:

Ar fi indicat să îți faci niște analize.