E normal să te îndrăgosteşti la 13 ani, şi e în regulă să ai prieten/ă, dar cu condiţia să nu iei lucrurile prea în serios. Poate că în momentul de faţă persoana resprectivă ţi se pare că e luna de pe cer, dar după un timp, când te vei maturiza, vei uita complet de ea şi nu îi vei mai da importanţă. La vârsta asta nu ai de ce să te implici emoţional într-o "relaţie". Nu are rost, e doar o joacă. Încă sunteţi copii, aşa cum ai spus şi tu. Copilăreşte cât încă mai ai timp, pentru că, peste câţiva ani, îţi va fi foarte dor de vremurile astea în care nu aveai pe cap nicio grijă.
Faptul "ca copii"de 13-14-15 ani sa fie prieteni,nu este cu nimic de condamnat. Avand aceeasi varsta,mai mult ca sigur au aceleasi hobby-uri,aceleasi preocupari, aceleasi vise.
In ceea ce priveste "dragostea", ei, aici este o alta problema, de ce intelege un copil de 13 ani, despre acest sentiment.Ca simti ceva in stomacel,ca si cum niste fluturasi zboara pe acolo, te cred, ca si eu am avut varsya asta.Dar sentimentul de dragoste pentru cineva, inseamna si maturizarea persoanei respective, responsabilitatea si raspunderea faptelor lui.De exemplu, tu la 13-15 ani, poti sa afirmi ca te-ai indragostit de o fata, hormonii zburda prin pantaloni, o lasi gravida si apoi...o lasi balta. Unde este responsabilitatea dragostei fata de o persoana iubita?
Poti sa ai o relatie la varsta asta, dar o relatie specifica varsta-adica sa vorbeste cu persoana respectiva, sa petreceti timpul impreuna, sa va cunoasteti.
Eyy, eu am avut primul prieten la 14 ani! Dar n-a fost ceva foarte serios, nimic care sa imi creeze griji, probleme, nah. Practic eram impreuna cu cel mai bun prieten.
''N-A FOST serios''. Cum v-ati despartit?
"astepte sa faca macar 15 ani pentru o relatie" . orice copil se indragosteste, habar nu ai cu ce se mananca sau majoritatea pana la 18 ani dar imi place ca folositi cuvinte care habar nu aveti ce inseamna. va place sa va dati maturi dar nu zic in special de tine, dar majoritatea sunt patetici nu cumpluri, mai ales la varsta ta.
Mi se pare o tampenie sa ai o relatie la 13 ani, adica pe bune?
De ce nu vrei sa iti petreci copilaria la joaca cu copii. vrei sa ti-o strici de acum cu griji si vorbe si alte alea?
Eu cred ca relatiile ideale sunt cele dupa 20+, ca pana atunci sa ai timp, sa faci tot ce iti place tie.
Runa100 întreabă: