Ar trebuii sa inveti sa respecti legea, fiindca nu ai voie sa stai pe sosea sau sa mergi cu biciclceta pe sosea cand ai SUB 14 ani.
Taximetristul a facut intr-adevar un gest urat ca te-a scuipat, dar a facut-o ca sa te atentioneze ca nu este legat si nu ai ce cauta pe sosea.
Daca te duci la Politie, o va amenda pe mama ta, pentru ca este ilegal sa te lase cu bicicleta pe sosea.
Ce poti afce?
Nimic, iti inveti lectia si pe viior te plimbi cu bicicleta nuami in spatiile amenajate pentru biciclete si pentru copii. TU nu ai voie pe sosea, mai bine scuipata decat moarta, la anisorii astia.
Eram pe o strada mica de cartier, nu pe o șosea pe care trec sute de mașini in acelasi timp, de ce ar fi ilegal? Ca sunt un copil normal care isi traieste copilăria si se plimba cu bicicleta? Update: nu era taxi doar ca am crezut ca era taxi pentru ca mașina era galbena cu niste dungi negre
Nu are importanta ca strada era mica sau mare, legea spun e clar, ca NU AI VOIE PE SOSEA fiindca esti copil mic, sub 14 ani.
Copilul sub 14 ani, care isi traieste copilaria, are obligatia sa fie supravegheat de parinti si sa i se explica ca nu are voie sa mearag cu bicicleta pe sosea (locul pe unde circula masinile), sub nici o forma.
Dupa cum spuneam, daca te pridne Politia, parintii tai platesc amaneda.
Hai ca da, nu am auzit in viata mea de o asemenea lege si nu am vazut in viata mea copii care sa nu se plimbe cu bicicleta din cauza acestei "legi" (doar daca nu stia sa mearga pe bicicleta). Baiatul de la care am imprumutat bicicleta vine mereu cu bicicleta pe sosea mare unde circula multe masini pana in cartierul in care stau si nu a patit nici pe dracu, sta cu 3 statii mai departe de strada pe care stau
Faptul ca nu ai auzit nu inseamna ca nu exista asemena lege!
Citeste Legislatia!
A patit-o fii-miu cand avea cam aceeasi varsta ca tine, venind acasa cu otile dezumflate, fiindca i le-a dezumflat chiar politia, care l-a prins. A plans de ciuda, dar cand a aflat ca puteam lua amenda, s-a potoliti si si-a invatat lectia.
Faptul ca inca nu ai fost prinsa de Poluitie si nu ai primit amenda, nu inseamna ca parintii tai trebuie sa ignore legea si sa te lase pe strada, cand inca nu ai varsta legala.
Da fix, stau sa ma duc in locuri special amenajate cand am eu chef sa ma plimb pe bicicleta. Sa ne prinda politia pe mine si pe prietenii mei ca me plimbam prin cartier cu bicicletele singuri, nesupravegheați. Chiar sunt curioasa ce anume se va intampla.
Sa vezi ce fix vor platii amenda parintii ati si sa vezi ce repede veti invatat cu totii sa respectati legea.
Pana nu vi se intampla voua, credeti ca--i de gluma...
Exact. Fapte, nu vorbe
Inca un pic de rabdare si veti vedea faptele, cum va ustura buzunarul
Voi sunteti din aia care nu dati doi bani pe lege, incalcand-o si mirandu-va cand o sa va aveti de a face cu Politia.
Vezi ca ulciorul nu merge de multe ori la apa!
Ma plimb cu bicicleta de la 5 ani si niciodata nu am avut de a face cu politia, sa vedem daca se va intampla in acest an pana voi implini 14 ani. Poate te tin la curent si te anunt daca parintii mei o sa primească vreo amenda, pana atunci... Sa nu sperați prea mult la asta
Dupa cum spuneam, nu ai avut INCA de aface cu politia, dar totul pana intr-o zi, cand se va intampla ghinionul si vei fii prinsa de Politie.
Eu nu sper la nimic, doar te-am invatat de bine, fiindca LEGEA trebuie respectaat nu ignorata, fiindca o sa plangeti de durere, cand veti primii amenda.
S-o traiesc si pe asta si mai vorbim dupa
"Legat de vârsta pe care trebuie s-o ai ca să poți merge legal pe drumurile publice, aici trebuie să știi că trebuie să ai 14 ani împliniți"
https://bicicletapegas.ro/......e-publice/
Ia de citeste si arata parintilor articolul din linkul de mai sus, care nu stiu inca, ca sunt pasibili de amenda intre 870 lei si 1160 lei daca lasa copilul mic (sub 14 ani impliniti) sa mearga cu bicicleta pe sosea (pe acolo pe unde merg doar masinile).
Am plecat acasa după cateva minute de la incident, rosie la fața de la cat de nervoasa eram, aproape ca plangeam de nervi si de scarba, normal ca dupa ce am ajuns acasa am facut baie, doar nu stateam cu scuipatul acelui mos împuțit in par si pe față. Explicati-mi si mie cum sa previn? De unde sa stiu eu ca acel om de fapt oprise ca sa se pregateasca pentru a ma scuipa? Imi vedeam de treaba si vorbeam cu prietenii mei, când deodata... Ma trezesc cu o mare flegma pe fața si in par. Mi-e rusine de țara in care traiesc
Nu are legătură cu țara, tot așa cum nu are legătură sula cu prefectura.
Să previi astfel.
Ești pe stradă în trafic. Asta înseamnă că nu îți vezi de treabă exact în acel loc. Azi te-a scuipat un tip, mâine poate să de o mașină peste tine. Astfel într-un asemenea loc, chiar dacă îți vezi de treabă. fiind un loc de periculozitate foarte mare, ești într-o stare de alertă preventivă, cu ochi la spate și în lateral, gata să reacționezi. Asta se antrenează.
Exemplu anecdotic. Undeva în Extremul Orient, un mic puțoi ( ca tine) merge la un maestru să învețe arta mânuirii săbiei. Așa e obiceiul pe acolo că de maestru asculți orbește execuți orice ți se spune. Și îl punea să facă de mâncare. Și când elevul se concentra asupra oalei puse pe foc, se apropia tiptil cu o joardă și îi ardea una peste buci. Azi așa, măine ma fel. Dar cu fundul plin de vânătăi, la un moment dat, corpul a învățat să dezvolte ochiul de la spate. Astfel a ajuns să simtă sosirea joardei și se întorcea brusc fără să mai gândească ce face, când sosea maestrul să îl altoiască. Doar atunci a acceptat maestrul să îl învețe sabia.
Așa că, tipul ți-a dat o lecție de viață. Învățați, învățați, învățați, așa cum vă îndeamnă Marele Lenin.
Ok, cand am facut update-ul am crezut ca de fapt nu era taxi dar am gresit si da, intr-adevar era taxi pentru ca si mama unui prieten a zis ca e taxi toata ziua chiar daca pe camere se vede foarte blurat, tatal aceluiași prieten este taximetrist si m-a sfatuit sa merg la dispecerat si imi va da numărul. Cat despe intrebarea ta, sincer nu cred ca il voi recunoaste pentru ca nu am stat sa vad cum arata etc dar stiu ca avea o pălărie si cred ca era putin mai gras acel om dar la aspect nu mai stiu cum arata, nici nu cred ca m-am uitat la fața lui dar poate prietenii mei ai vazut cun arata inclusiv cel care mi-a dat cele mai bune sfaturi