| David12Iulian86 a întrebat:

Salut! Am 15 ani si simt ca nu imi pot controla gandurile, uneori imi fac probleme care nu exista, ma gandesc ca voi creste si ma voi comporta urat dar nu vreau sa ma comport asa, simt ca nu am încredere in mine! Ce as putea face? Sa ma stapanesc?

Răspuns Câştigător
| Invictusman a răspuns:

Este tipic la adolescenți asa ceva, frica de necunoscut, de responsabilități, de viitor, nu ești singura persoana cu aceste insecuritati.
Socializatuk te poate ajuta, sau un hobby de care sa te ții, o pasiune, sa ieși cu colegii în oraș, dacă nu ai prieteni poți ieși tu singur, încearcă sa te dezvolți personal, asa te de dezvolta și emoțional.
Te poți apuca de karate, box, kickbox, dans, sau înot.
Trăiește în prezent nu în viitor, lasă viitorul ca el nici nu a sosit, pana atunci se pot întâmplă multe multe chestii. Bucura-te de momentul de acum, de singurul moment palpabil din viata ta și real, nu sa trăiești prin prisma proiectiilor mentale despre trecut și viitor, acestea nu exista în fata ta, trăiești din memorie în imaginație. E normal sa simți frica dacă îți proiectezi viitorul și îl vezi într-un mod grotesc, sau tulburător, corpul trăiește emoțiile care sunt produse de propriile frici iraționale, fictive, asa dacă vei continua te vei îmbolnăvi și de depresie și de anxietate si în cele din urma și de atacuri de panica.
Bucura-te de clipa de acum, trăiește-o, simte-o, e singurul moment real din viata ta PREZENTUL.
Trebuie sa îți depășești limitele, nivelul, sa te auto- depasesti, sa înfrunți temerile, fricile, fobiile, asta doar desigur dacă ieși din zona de confort și lupți.
Ești predispus la anxietate, asa reiese din întrebarea ta, asa ca trebuie sa socializezi in real, nu în mediul virtual, sa fi diferit, original, sa nu copiezi efectul turmei, sa nu fi ușor influențabil, sa nu ai încredere în nimeni decât în părinții tăi, dar sa fi bun și sociabil cu toată lumea.
Nu te mai gândi, ca gândurile îți provoacă nesiguranță de mâine, fricile, trăiește momentul și bucură-te de fiecare clipa.

2 răspunsuri:
| Invictusman a răspuns:

Sportul îți poate reda încrederea în tine, și te ajuta sa elimini anxietatea și stresul, respectiv fricile iraționale.

| David12Iulian86 explică (pentru Invictusman):

Mulțumesc foarte mult! Asta fac de ceva timp!