Așa e în România, poliția comunitară pe străzi a ajuns mai rară ca controlorii prin tramvaie sau mai bine zis, ca stelele vizibile ziua. E o problemă cu organele statului, aici. Nu e normal să te simți ca într-o junglă având anumite drepturi. Tocmai în zonele alea ar trebui să patruleze poliția, dar ce crezi? Ei se plimbă pe unde nu e nimeni. M-am dus eu l-a munte și era o cabană destul de pustie, pustie cu excepția polițiștilor care erau foarte mulți. La un restaurant, la o bârfă...Asta e poliția noastră.
Cum crezi ca as putea sa ma feresc, de acesti indivizi, ai dreptate ce sa faci in tara asta.Toata lumea ne vorbeste de rau, stai prin zona?
Nu. Dar am vorbit la general. Eu în clasa a 9-a, când liceul meu era în renovări a trebuit să mă duc la o școală de țigani. Pe drum îi mai vedeai și cu topoare sau cuțite. În fine, măcar atunci eram mai mulți. Să fii singur e nasol, de aia, când umbli pe acolo fiți mai mulți. Odată m-au și întâmpinat. Eu eram cu un coleg și acela i-a dat un pachet de șervețele pentru ochelari și ne-au lăsat în pace. Tot odată era unul pe bicicletă. Pe acela l-am ignorat și ne-a lăsat. Însă unui coleg i-a furat cu forța telefonul în autobuz, era gol autobuzul și era seară. Când ăștia chiar își propun și ești singur și nu ai protecție, nu ai ce să faci.
Ce mai mi se fura mie uneori când eram mai mic și ieșeam la fotbal pe afară era mingea. Îmi amintesc că odată eram cu un amic și aveam o minge din aia mică de handbal. Au încercat niște țigani să ne-o fure, întâi cu frumosul, după ne-au alergat, i-am mai aburit noi. Până la urmă au lat-o. Era pe bicicletă unul și când se plimbau pe acolo, în apropierea lor fiind o bancă unde stăteau moși și babe ai dracul, să vezi imaginea zilei Se ridică moșii și babele de acolo și se duc la ăla cu bicicleta, îi dau un brânci de cade ăla. După au fugit și spre mirarea mea mi-au pasat mingea înapoi. A mai fost odată când aveam o minge originală Adidas, Uefa Champions League. Am jucat cu niște țigani mai mari. La un moment dat a dat unul o bombă și s-a dus unul din ei după minge și cică nu au găsit-o. După au plecat și mi-a spus o fată că i-a văzut cu mingea. A mai fost odată când m-am dus într-un parc mai amenajat. Și pe acolo frecventează mulți țigani. Acolo după ce am jucat a venit unul dintre ei mai mic și a fugit cu mingea. Am alergat după ăla și mai încolo m-au întâmpinat și restul. Unul singur a părut mai corect și a zis să îmi dea înapoi mingea, însă nu a fost chip. Îmi mai amintesc că am rămas cu unul până mai pe seară să dăm șuturi la poartă și au venit niște țigani după ce ăla și-a dat mingea în copac. Ăla a fugit primul după ce eu am încercat să îl apăr să îi dea mingea. M-am simțit puțin trădat, dar meh. Am mai avut o experiență cu niște țigani, tot după o partidă de fotbal. Aveam un amic așa mai, nu știu cum să zic, fițos. Și nu prea l-au suportat 2 țigani cu care am jucat. Și l-au luat la bătaie. Am vrut să mă bag să îl ajut dar mi-a tot zis unul să nu mă duc, că după nu mai scap ușor de ei, că își anunță ăia ciorile și etc. Atunci am comentat puțin și după ceva timp și-a amintit țiganul ăla că am comentat la el și s-a luat de mine. Când e vorba de asta, te țin minte bine. Ce e drept după nu l-am mai văzut pe tipul ăla și mi se părea corect, am fost și noi nesimțiți că nu ne-am băgat pentru el, dar după poate chiar întâmpinam probleme. Cam astea au fost experiențele mele cu țigani.
Mult scrii ba
Scrii*
Depanam și eu amintiri, că tot m-ai dus în subiect Nici nu le-aș privi cu nostalgie.
Sunt peste tot ce sa faci vezi ca ti-am dat cerere de prietenie
Am acceptat-o.
Moama da ce te invidiez.
PS: ai uitat sa pui și titlu: "țiganii și mingile de fotbal ciordite"