anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am 16 ani si sunt rarait.
Aproape toata lumea cu care vorbesc isi bate joc de mine pe problema asta,sau nu intelege unele cuvinte pe care le spun fara "r",si fac tot posibilul sa nu spun unele cuvinte care contin multi de "r", dar lumea tot isi bate joc de mine.Si imi vine cateodata sa ma sinucid cand vad ca cineva isi bate joc de problema mea de vorbire.

Se poate sa invat sa-l spun pe "r" corect ca toata lumea cu exercitii zilnice de logopedie in maxim o luna doua?

Nu mai suport ca lumea sa isi bata joc de mine
Sper ca cineva sa-mi fi inteles intrebarea...

Răspuns Câştigător
| VerdeLila a răspuns:

Sigur ca te poti corecta cu exercitiu de pronuntie in timp. Acorda o mai mare atentie cuvintele ce contin litera "R", insa nu te da batut cu usurinta.
http://www.cristinatohanean.com/logopedie/R.asp

8 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Mie persoanele raraite mi se par chiar tare simpatice. Problema asta e de-o absurditate extrema. Cat de imbecil sa fii sa razi de o persoana raraita cand un intreg popor, recte francezii, sunt raraiti prin natura lor lingvistica. Cum naiba sa-ti vina sa te sinucizi pentru niste dobitoci?

| AdyAdrian5 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Stiu asta, dar sunt unele cazuri in care nimeni nu intelege ce vreau sa spun, si ma simt de parca nu as avea posibilitatea de a ma exprima, de aceea vrau sa invat sa-l spun.

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru AdyAdrian5):

Pai sper sa reusesti daca iti doresti, eu unul n-am mai auzit sa-si repare cineva raraiala dar se pare dintr-un link de mai sus ca exista unele exercitii. Insa lumea care isi bate joc ar trebui la randul ei educata. Numai un taran isi bate joc de un om rarait sau cu ochelari sau mai gras.

| Dariusuu a răspuns:

Poftim.

Înconjoară-te cu oameni care să îţi ofere sprijinul şi încrederea lor. Acest fapt te va determina să încerci să te ridici la nivelul aşteptărilor lor şi să evoluezi.
Fă contrariul şi vei vedea cât de greu îţi este să faci paşii necesari creşterii tale. E ca şi cum ai încerca să-i cari pe toţi în spate.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Adi,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nici eu nu pot sa pronunt litera asta -_-

Nu ai de ce sa te superi. Ei nu isi bat joc de tine, doar incearca sa glumeasca.

Nu e un defect de vorbire. Plus ca iti e de ajutor daca faci franceza.

| ռօCօოოεռէ a răspuns:

Buna.
Nu prea merge cu nici un exercitiu, am incercat si eu laughing), iar acum incerc sa vorbesc mai serios, nu "maţait" si se aude mai frumosbatting eyelashes. Dar totusi acest aspect, sa nu-l numim defect de vorbire este dragut puppy dog eyes, iar unii chiar nu ar trebui sa isi bata joc!

| Denisaadeni a răspuns:

Heii, da-i dracu pe cei care isi bat joc nu sunt decat niste oameni fara stiinta. Cum sa te sinucizi? Sa nu te andesti