Întrebare recomandată | CarlosBogdan17 a întrebat:

Am 16 ani, sunt in clasa a x-a si urmeaza sa incep practica la o unitate hoteliera,dar e prima oara si nu stiu cum sa iau comanda unui client,stiu ca o sa ma invete in practica, dar totusi vreau sa stiu si sa fiu pregatit!



O alta problema ar fi, cum fac fata daca am prea multe comenzi, adica daca ma incurc in bani, daca uit unde sa duc comenzile si nu vreau sa pic intr-o situatie jenanta.



Daca poate cineva sa`mi spuna toate informatiile cerute(daca se poate si suplimentare) as fi foarte recunoscator.Va multumesc foarte mul!

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai o numerotare a meselor. Daca ai 7 mese le numerotezi cum vrei tu (de obicei sunt numerotate de anteriorii tai in asa fel in cat sa stie si barmanul si bucatarul care ce masa este. Intrebi cand ajungi acolo). Comenzile le scrii pe un chitantier unde scrii si numarul mesei si tot acolo faci calculul. In felul asta nu vei gresi. Stai linistit! daca-ti faci griji va fi mai rau. Spor la treaba!

1 răspuns:
| mont a răspuns:

Stai linistit, nu o sa te puna sa faci mare lucru in practica, doar chestii gen spalat vasele, strans scaunele, aranjat paturile, din astea, nu o sa te puna sa iei comenzi si sa incasezi note de plata, cel putin in prima faza,