anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 20 de ani si toată viața mea am fost de unul singur nu am niciun anturaj sau Gașca de prieteni, sa ies cu lumea sa ma distrez, cu foștii colegi nu mai țin legătura mulți nici nu ma bagă in seama, acum îmi vine greu sa îmi fac prieteni sau prietena din cauza rușinii, e foarte frustrant când văd ca lumea se distrează iar eu pierd anii de pomana.

4 răspunsuri:
| NameInUse a răspuns:

Da, desigur ca te ajutam cu un sfat.
Gasesti la magazine care vand electrocasnice, recomand Duracell.

| Robert160 a răspuns:

Mai sunt ca tine. Si eu am o situatie asemanatoare

| Voidwithin a răspuns:

Te-ai exprimat sincer. E posibil ca in trecut sa fi avut prieteni si sa nu-i fi pretuit crezand ca nu erau destul de buni, astfel intr-un fel sau altul cineva a "taiat" conexiunea din relatia aia. Poate ai refuzat sa fi deschis sa socializezi cand atunci cand chiar ai avut ocazia asta. Insa, trecutul e mort, ingropat si sa speram ca si uitat. Traiesti in prezent si doar aici poti schimba ceva. Aici o sa zic ceva ce ai auzit de mii de ori din diverse surse, deci ceva foarte generic dar adevarat, incearca sa socializezi, sa participi la diverse cursuri si seminarii gratuite, sa mergi la sala, sa te uiti in ochii unei fete cand vorbesti cu ea, sa iesi la alergat sau la cate o plimbare. Trebuie sa te expui cat mai mult la mediul exterior ca sa scapi de frica si de rusine. In acelasi timp incearca sa iti folosesti mintea si sa analizezi o solutie dar nu te judeca singur si fara rost, fa acest lucru in mod impersonal si detasat.

| danay72 a răspuns:

Invata sa socializezi. De exemplu, invata sa fi grabnic la ascultare si incet la vorbire. Apoi, poti socializa cu persoane care le cunosti si care nu sunt neaparat de varsta cu tine. Exerseaza si in timp vei reusi.