Daca lucrai cu cap asa cum zici poate ca erai mutat deja de acolo. Zic si eu.
Daca lucrai cu cap, aveai deja o calificare.
Nu de alta, dar cat crezi tu ca o sa mearga combinatia cu crypto si resale? Nisele astea sunt destul de volatile. Tu acum te "joci" cu banii cum s-ar zice.
Daca vrei sa fi om de afaceri, trebuie macar sa ai o firma din care sa iasa banii si pe care sa o menegeriezi. Insa daca nu ai asa ceva, si nici nu poti sa o obtii, cel mai indicat ar fi sa te angajezi undeva si sa iti faci o calificare. Si in paralel sa faci si crypto si resale. In cazul in care pica in cap combinatiile astea, tu macar sa ai un colac de salvare. Adica acea calificare care iti aduce bani oricand. Trebuie sa incepi lucrurile de la cap la coada, nu invers.
Tu acum nu ai nici o baza solida sub tine. iti merge bine acum pentru ca esti intr-un mediu propice si cunosti zona in care te invarti. Dar cand intra in vigoare vreo lege sau preturile de pe nisa respectiva scad dramatic, atunci ce ai sa faci? Ca altceva nu stii.
Ca un exemplu, era o perioada cand soferii de camion care aveau firma, castigau foarte bine. Recent de cand cu noua lege care obliga patronii de transport sa aiba in firma un manager de transport, o buna parte din ei s-au lasat de meserie, in timp ce altii au dat mai multi bani sa angajeze acel manager sau sa se chinuie sa faca ei cursul. Sau acum mai nou, sa fie obligati sa genereze un rahat de cod UIT pentru fiecare marfa ce o transporta.
Orice se poate intampla si poate pica in cap atunci cand ai firme sau faci combinatii. De aia e bine sa ai mereu ceva solid, care nu prea pica asa de usor.
Pentru inceput, poti sa studiezi pentru nisa asta de finante sau banci, daca tot te pricepi, ca sa nu o iei chiar de la 0.
Mama ta nu cunoaste foarte bine lumea si cu ce se mananca banii, dar in mod instinctiv, ea are un sambure de dreptate in ceea ce zice. In esenta ea iti spune sa ai o baza solida de la care sa pleci. Daca o ai, tu poti sa faci dupa aceea ce combinatii vrei tu.
Din tot ce scrii inteleg ca esti o mare putoare pe care o intretine mama. Nu "lucrii" cu cap. Daca nu esti angajat cu carte de munca nu vei avea pensie la batranete. Iar mama ta care nu vrea sa mai intretina inca un barbat pe langa tine, nu va mai fi sa te intretina si atunci.
Nu ai inteles, ma intretin singur prietene am banii mei, nu ma rog de nimeni sa mi dea, plus ca, atunci cand lucram cu contract nu castigam atat si nu aveam libertate, ideea e sa incerci ceva nou in viata nu sa lucrii ca prostu toata viata si sa te alegi cu nimic, asta am incercat sa punctez, ca incerc sa invat din greselile parintilor, crezi ca nu pot sa ma angajez din nou, si unde as ajunge? sa traiesc de la o luna la alta, cand imi pot imbunatatii atat veniturile cat nivelul de trai si sa am mai multa libertate. Tu poti lucra cu carte de munca cine sunt eu sa te judec faci ce vrei frate.
vreauomleta întreabă: