Buna,
Fiecare zona a tarii are un accent specific, iar acele persoane si-au dat seama ca nu vorbesti la fel ca ei, ci semeni mai mult cu cei din Bucuresti
In plus, capitala unei tari nu este locul unde forma unei limbi este pura. Te gandesti simplu la faptul ca acolo este un loc unde au venit oameni din mai multe parti.
Din ce stiu eu, cei din Dobrogea vorbesc cel mai clar lb. romana. Totusi, este posibil sa ma si insel.
Pa, pa.
Da bucurestenii au un accept aparte, si nu folosesc cea mai corecta forma gramaticala a limbii romane. Vezi folosirea improprie a "decat", "dupa"
Asta cu dupa ma zgaraie pe creieri cand aud "Am cumparat dupa net" "Am luat cartea dupa masa"
Agramatii din toata tara folosesc aceleasi forme gresite, nu are treaba cu zona din care provin.
@UltraLex
In Muntenia (inclusiv in Bucuresti) nu exista accent, tocmai prin asta se deosebeste limba de cea vorbita in Ardeal, Oltenia sau Moldova. Motiv pentru care e si numita "cea mai curata limba", pentru ca ii lipseste intonatia, citesti exact cum scrii fara sa pui un accent evident (e imposibil sa nu pui deloc) pe anumite cuvinte. Concluzia este, cum ti-am si spus la inceput, ca nu intonatia si accentul caracterizeaza limba romana vorbita in Muntenia, ci tocmai lipsa acestora.
Eu nu am auzit nicaieri in tara folosirea lui "dupa" atat de anapoda asa cum aud in Bucuresti. Stau de 2 ani aici si crede-ma ca se observa accentul celor care vorbesc "bucuresteana". Da intr-adevar in Muntenia nu exista accent, asta nu inseamna ca in Bucuresti nu sa formatul unul.
Pai e normal sa observi "accent" daca vii din alta zona. Ce observi tu este o diferenta de dialect, nu accent. Daca vii din alta zona ti se va parea ca cei din Muntenia vorbesc ciudat dar asta nu schimba faptul ca e forma cea mai lipsita de intonatie a limbii romane. De asemenea trebuie sa tii cont ca majoritatea oamenilor pe care ii vei intalni in Bucuresti (mai ales daca esti la scoala/liceu/facultate) nu sunt bucuresteni, sunt provinciali. Sincer, nu prea am observat un astfel de tic verbal in Bucuresti, voi fi mai atent cand voi mai trece pe acolo.
Pentru prima data cand aud despre existenta unui accent de capitala. Accent de cartier, sau de fite poate exista.
Accentul este asta pe care tu il folosesti si in scris: Fara punct si virgula!
Prietene nu stiu cum cum diferentiezi tu accentul in vorbire cu puncte si virgule
atata timp cat nu ai un raspuns la o intrebare nu mai comenta aiurea doar de dragul de a te baga in seama