Tin daca sunt curate borcanele si bine spalate tote componentele: castravetii, hreanul, marararul, samd, ii tii la umbra si ai grija sa fie acoperiti mereu de lichid si capacele se inchid ermetic. Ce-i omoara: scosul cu mana sau cu furculite murdare, lasatul borcanului cu capacul deschis/nestrans, toate introduc bacterii pe care nu vrei sa le ai. Daca nu vrei sa ai niste fleoaste NEAPARAT sare NEIODATA si hrean, care-i tine tari si le da si gust.
Se gasesc in comert niste chestii care se pun in borcan si-ii tin sub lichid, chiar cand mai scoti din ei, recomand.
Buna.Ar trebui sa specifici ce inseamna steriliazare in acest caz.Planuiesti sa pui borcanele la cuptor, la temperatura inalta?
Poti adauga si altele pentru a iesi muraturile mai bune.Cateva luni bune nu se compara deloc cu 3 zile in ce priveste gustul final.Plus, daca vrei sa nu iasa moi, pune doar castraveti mici, tineri.
Sare mare, neiodata, special pentru muraturi.La un litru de apa, o lingura de sare! eu fierb si racesc apa.
pe langa cele spuse de tine, mai pun usturoi, iar daca sunt pentru iarna pun si hrean.
Maj nou exista mixuri special pentru muraturi.
Gresit!
Sterilizarea se face doar la conservele marinate. La cele cu otet.
La muraturi (apa, sare), sterilizarea le strica.
Solutia e vesnica vanturare a solutiei (moarea). Dar ce inmoaie castravetii este sarea iodata. Cauta sare neiodata, oriunde ar fi.