| berges234 a întrebat:

Salut am o nelamurire de care nu am stiut, eu am lucrat in Germania cu o agentie romaneasca de forta de munca care aduce romanii la munca in Germania, ei mi-au facut anmeldung si card de sanatate, adica tot eu nu a trebuit sa fac si sa merg nicaieri, intrebarea mea este daca eu am incheiat contractul de munca cu aceea agentie romaneasca nu mai lucrez in Germania, sunt in Romania acum, mi-au inchis cei de la agentie cardul de sanatate? sau trebuie sa il inchid eu, pentru ca am auzit ca daca ramane cardul de sanatate activat iti va veni de plata chiar daca tu ai plecat din Germania, ma poate ajuta cineva?

5 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Nu-ți vine nimic de plată Man firma îți asigura cardul de sănătate atâta timp cât munceai la ei. Eu am locuit în Germania 2 ani în Hamburg tot cu munca și prin firmă aveam cardul de sănătate activ.

anmeldung este doar o hârtie unde ai mutație și adresa trecută valabil! Unde locuiești tu sa face pe loc maxim în 10 minute, și între trebuie locuință pentru a obține hârtia asta foarte importantă!

| berges234 explică (pentru 1onur):

Probelma este ca nu stiu daca mi-a fost dezactivat sau nu dupa incheierea contractului, ei nu mi au spus nimic, si ma tem ca incontinuare sa fie activat si sa imi vina plati

| 1onur a răspuns (pentru berges234):

Nu-ți vine nicio plată Man, fiindcă nu mai lucrezi cu firma ce-ți asigura cardul de sănătate! la locul de muncă.

Dar trebuie să ai grijă de documentul ăla anmeldung! Fiindcă pe el sănt trecute datele tale private! Pe el îți arată deja toate...

| berges234 explică:

Tin sa mentionez ca eu nu stiu absolunit nimic despre acest anmeldung pentru ca eu nu am mers nicaieri sa il fac, agentia l-a facut si de asta intreb, dupa ce am plecat, acel daca a fost dezactivat sau incontinuare este activat si in fiecare luna am de plata?

| berges234 explică (pentru berges234):

DAK, a fost comentariul modificat de TPU