| HereToHelp123 a întrebat:

Am o problema. Imi pasa de ce spun ceilalti. Si o simt ca si cum m-ar macina pe dinauntru. Ce sa fac? Help sad

Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

Hey! Acum ceva timp si eu eram la fel, imi pasa de ce spuneau ceilalti despre mine, eram obsedat sa fac o impresie buna tot timpul si asta ma obosea, unoeri voiam doar sa renunt si sa nu imi mai pese de nimeni si de nimic, ma distrugea atunci cand ma gandeam ca poate cuiva nu o sa ii placa de mine, de cum arat, de cum ma imbrac, de cum ma comport, etc. Am realizat ca nu este important ce cred ceilalti despre tine, este important ce crezi tu despre tine, daca tu te placi asa cum esti, ceilalti nu mai conteaza, multi iti vor spune ca nu te plac, ignora-i, daca nu te plac, inseamna ca ii deranjeaza ceva la tine, poate sunt invidiosi pe tine, poate este alt motiv, de aceea nu ar trebui sa iti pese de ce cred ceilalti despre tine. Invata sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti, uneori oamenii vor fi impotriva ta si te vor trada, iar pe tine te va durea asta, poate chiar pentru ca iti pasa prea mult de ceea ce spun ei si de parerile lor. Nu ar trebui sa iti pese de ce spun ei, nu ei decid ce este mai bun pentru tine, cum sa te imbraci, cum sa te comporti, etc. tu esti singura persoana care poate sa decida asta. Daca cineva iti face un compliment, ar fi frumos sa ii multumesti, dar daca te jigneste, nu il baga in seama, nu merita sa iti bati capul cu astfel de oameni. Daca inveti sa te accepti asa cum esti, nu o sa iti mai pese de parerile celorlati, nu ai nevoie de parerile lor ca sa te sinti bine in pielea ta, poti sa faci asta pe cont propriu. Totul se rezolva in momentul in care nu iti mai pasa de ce spun altii despre tine, si te accepti asa cum esti. Sper ca te-am ajutat.

5 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Singura si cea mai simpla solutie este sa te detasezi si sa incerci sa nu-ti mai pese.

| RAY a răspuns:

Pai ce spun alti despre tine?

| ALGator a răspuns:

Trebuie sa inveti sa folosesti partea buna a acestui lucru.
Faptul ca iti pasa de ce spun ceilalti te poate apropia de ei si le poate face bine si lor.
Treci prin filtru in primul rind cine e acel celalt. Daca e o persoana oarecare sau din afara grupului de personae pe care le crezi apropiate, poti sa ignori, eventual multumind politicos dar cu hotarire.
Al doilea, treci prin filtru ceeace spun ceilalti, daca e correct sa iti ceara un lucru sau daca acel lucru te priveste numai pe tine. Ignora si de aici o parte din lucrurile ce ti se spun sau cer.
E mai greu cand esti tinar si daca traiesti intr-o societate dominatoare cum e cea româneasca, unde si cei care nu te cunosc isi permit sa "sara pe tine".
Tine minte ca nu e o calitate in sine sa iti pese de tot ce spun ceilalti. Dar faptul ca iti pasa e pretul pe care il platesti ca sa fii sociala si nu singura. Chiar si de aici rezulta un sfat: daca nu vrei sa fii sociala cu X, ignora-l si da-i atentie in schimb lui Y, a carui companie conteaza pentru tine.
La extrema cealalta, nu respinge tot. Atiti oamenii care te cunosc cit si cei care nu te cunosc pot avea intentii si sfaturi bune pentru tine.

| drutzix a răspuns:

Salut. Am o problema. Imi pasa de ce spun ceilalti.
Adica la fel ca restul oamenilor? Tuturor ne pasa de pararea celorlalti.

| ØverTheRainbøw a răspuns:

Omul intodeauna va reactiona ca un tampit daca il deranjeaza ceva anume.

Gandeste-te ca omul nu te poate afecta cu nimic. Daca nu te suporta, tu poti oricand sa pleci si sa-l lasi sa continue singur. Indiferent de ceea ce spune o anumita persoana, tu gandeste-te ca oricum e o bucata de carne care o sa putrezeasca in curand