| gladiatoru5000 a întrebat:

Salut am o trotineta electrica noua din magazin ..de vreo 2 zile ..la 95 la suta se oprește..nu incarca pana la 100..de ce? Cum e recomandat sa o încarc

8 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

E setat din fabrica sa se opreasca la 95% ca sa-ti protejeze bateria, adica sa aiba o durata de viata mai lunga, daca schimbi asta va avea o durata de viata mai scurta!

| gladiatoru5000 explică (pentru lpavel):

Ok deci e bun cum incarca nu ..nu am schimbat niciodată..nu știu cum sa umblu

| MistarGoGu a răspuns:

Intervalul optim minim 35 % și maxim 85! Dacă poți seta tu manual! Dacă e setat asa din fabricație nu ai ce face!

| gladiatoru5000 explică (pentru MistarGoGu):

Ea acum la 95 se oprește pentru protecția bateriei nu?

| lpavel a răspuns (pentru gladiatoru5000):

E ok asa cum e nu trebuie sa faci nimic!

| MistarGoGu a răspuns (pentru gladiatoru5000):

Da. Dacă nu are opțiunea manuala *( din meniu ) se oprește ea la 95! Are bateria o placa electronica (( BMS = Battery Management Sistem ) oprește automat încărcarea la valoarea setata din fabricație dacă nu are varianta de setare manuala! Sau o scoți tu de la incarcat când vezi ca a ajuns la 85 %! Este suficient și atât!

| MistarGoGu a răspuns (pentru gladiatoru5000):

Mai contează și numărul de cicluri (( încărcare- descărcare)! Pentru viata bateriei! Dacă folosești intens trotineta *( la livrări de mâncare. EX : Glovo ) și o încarci de 2 -3 ori într-o Zi consumi mai repede numărul de cicluri garantate de producător *( între 5000 - 7000 ) la bateriile de calitate!

| gladiatoru5000 explică (pentru MistarGoGu):

Eu ma duc maxim 8km pe zi ..la părinții mei și înapoi acasă. odată la 2 zile o incarc