| Dineas a întrebat:

Salut.E prima data când scriu aici. Voiam doar sa întreb ce sa fac cand nu am prieteni, frați, adică ma simt foarte singura. Pur și simplu ma simt abandonata. Nu am cu cine sa ies afara sau cu cine sa vorbesc prin mesaje, nu am ce sa fac efectiv ma simt ciudat

4 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Sa ai prieteni nu inseamna automat ca nu te mai simti singura. Am avut depresie ani de zile, si am invatat multe, acum sunt bine, dar iti zic sincer ca stateam in cercul meu de prieteni, si eram tot cu privirea in gol si absent, sau radeam, faceam diverse nebunii, dar la sfarsitul zilei, tot singur in camera ma retrageam cu acelasi sentiment in piept. Recent trec si printr-o despartire, dar nu ma simt singur, in toti acesti ani cat m-am dat cu capul de pereti noptile (la figurat desigur), am realizat ceva, si anume ca problema nu venea de la exterior, de la absenta prietenilor, totul era din interior. O numim singuratate, dar acel sentiment de rau vine de undeva, poate fii o nemultumire la persoana ta, ceva anume sa te deranjeze la tine, stiu ca e greu de gasit, dar trebuie cautat foarte adanc, undeva exista o nemultumire. Nu iti poate umple nimeni interiorul atata timp cat alimentezi chiar tu acea stare de singuratate, faptul ca ii dai atentie, inseamna ca o alimentezi. Nu te baza pe prieteni, nu te baza pe iubit, tu trebuie sa lucrezi la tine, sa ajungi sa te simti confortabil in prezenta ta, daca tot esti singura, de ce sa alegi sa te simti demoralizata in acel timp, ce bine face? Nici unul, bucura-te, fa-ti o cafea, pune un serial si stai cu picioarele pe masa, asculta muzica, tristete pentru ce? Lipsa de oameni? Sa fim seriosi laughing, apreciaza-te mai mult!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salutare, daca cumva nu ai prieteni ti-as recomanda sa iti faci niste prieteni la scoala sau la locul tau de munca, daca tot nu gasesti pe cineva care vrea sa iti fie prieten, poti citi ceva, o carte sau sa iesi in oras la plimbare si poate vei gasi pe cineva pe acolo care vrea sa iti fie alaturi la nevoi! Daca toata asta nu a mers, poti discuta mai des cu parintii caci ei te vor intelege din priviri si cu ei poti discuta aproape orice caci iti sunt parinti si te cunosc foarte bine caci le-ai fost alaturi o viata intreaga, sau alta optine e sa discuti aici pe TPU caci sunt dese ori oameni normali care au cei sapte ani de acasa ca mine si multi altii!

Sper ca te-am ajutat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Așa sunt și eu. Contemplezi cu stoicismul până se schimba ceva in viața ta,dar norocul nu te caută el pe tine tu trebuie sa ieși din zona de confort și să fi mai receptiva cu cei din jurul tau,mai open mind, prietenoasa,deschisă, dezinvolta.
Ca fata îți poți face ușor prieteni, dacă ești din Timișoara ne putem cunoaște noi, și eu câteodată mă simt singur, dar sa ști că și în 2 te poți simti literalmente singura, sau sa ai multi oameni fake in jurul tau care nu îți doresc binele și sunt pe interese.
Îți cauți de munca și o sa îți găsești acolo, sau te bagi in seama cu cine simți tu că e ok.Iti poți găsi pe TikTok, dar prieteni e doar o definiție, in foarte rare cazuri mai exista prietenii adevărate.

| Dineas explică (pentru anonim_4396):

Multumesc de răspuns.