| SoundWaveR a întrebat:

as vrea sa imi compuneti si mie 1 text despre craciun. se-mi place la el Dau funda + VOT

7 răspunsuri:
| TashaUhm a răspuns:

Nu ar fi mai bine sa iti pui mintea la contributie si sa iti faci textul de unu singur?
Lenea e coana mare! Dar tu abuzezi de ea `!

| SoundWaveR explică (pentru TashaUhm):

In legatura cu raspunsu pe care mi-l-ai dat. nu sunt lenes doar ca nu mai aveam timp sa fac 1 text doar in 25 de min. In engleza...

| TashaUhm a răspuns (pentru SoundWaveR):

Fie cum spui tu`!:p

| OaNaArEcOnTpEtPu a răspuns:

Buna!
Era o seara linistita de Decembrie.Era ziua de dinaintea Craciunului.Toata ziua, cerul gri nu lasase soarele sa priveasca pamantul acoperit de plapuma rece a iernii.
Crivatul aprig se joaca prin vazduh cu norii grei de zapada,conturandu-le forme nastrusnice. Fulgii de nea se rotesc ametitor intr-o hora argintie, chemandu-ne parca sa ne alturam lor in acest dans minunat.O plapuma alba si rece acoperise pamantul negru.
La noi in casa, forfota mare, mama facea din greu cozonaci, iar eu, impreuna cu tata impodobeam bradul cu mii de luminite cu forme si culori diferite foarte frumoase.Deodata se auzi un clinchet de clopotel si glasuri vesele de copii…. erau colindatorii care vin in fiecare an cu colinde, pentru a vesti nasterea Mantuitorului.Se lasa seara, luna se ridica eleganta ca o regina peste casele acoperite de zapada pufoasa abia asternuta si cu o suflare parca arunca bucati cristaline dintr-o oglinda, facand zapada foarte sclipitoare. Cerul era plin de stele luminoase care parca asteptau si ele venirea mosului.
Spre dimineata vraja noptii isi pierde farmecul, iar o perdea de ceata se iveste.Peste putin timp, batranul soare isi ridica minunatele raze stralucitoare de dupa munti.
In casa mea era liniste, doar instalatia bradului se auzea, eu ma gandeam la ce oare mi-a adus mosul si asteptam nerabdatoare sa aud vocea mamei strigandu-ma pentru a vedea cadourile mult asteptate.
Nu peste mult timp se auzi usa, era mama, bucuroasa am intrebat-o daca mosul a venit si la noi.Aceasta raspunse ca da iar eu am sarit bucuroasa la brad si m-am bucurat de cadourile primite impreuna cu familia.
Dupa-amiaza am iesit afara impreuna cu tata si am facut un om mare de zapada.I-am dat numele, CRaiasa fulgilor de nea" deoarece era facuta din mii si mii de fulgi stralucitori.Ne-am distrat de minune.
Spre seara am cinat in familie cu rudele si am sarbatorit venirea mosului.
A fost un craciun de neuitat.
Sau:
Iarna.Frumosul anotimp a venit cu alaiul sau de gheta peste orasul meu.
Din cerul instelat micutii nori cern floricele de gheata. Orasul s-a imbracat cu o haina imaculatnta de zapada.
Iarna este fiica cea mai rece a batranului an. Cu trena sa lunga si cu chipul ei gingas ea adduce bucuria copiilor si minunata sarbatoare de Craciun.

Intr-o zi de decembrie am iesit afara sa ma joc impreuna cu prietena mea san e jucam. Afara peisajul era de nedescris. Copacii, imbracati de-acum cu o haina de zapada parca presarati cu sclipiri de argint iti dadeau impresia ca esti intr-o lume de basm. Toti copii erau afara cu saniuta sau faceau oameni de zapada. Siragul de saniute era parca interminabil la sanius.Brazii, impodobiti cu mii de ornamente se gaseau in curtiile oamenilor, iar noaptea luminitele brazilor luminau strazile intunecate.
Oceanul de ninsoare se aseza usor, usor pe asfaltul abia luminat de razele slabe ale soarelui. Pe patinoar nu mai era nici un loc.
In casele oamenilor mirosul de cozonaci era imbietaor, iar sunetul clopoteilor iti incanta auzul.Magazinele cu jucarii erau pline si pregatite pentru sarbatori.Toata lumea era fericita si implinita de sarbatori.Dar povestile despre zana iarna in casele copiilor erau interminabile.Se zicea ca zana e o fata incredibil de frumoasa cu o rochie de gheata si cu un castel frumos din clestar.
Asa am vazut eu iarna cand am iesit afara cu prietena mea. Seara a venit si minunatul nostrum "vis" de iarna continua in tara lui adica in tara viselor. Am adormit uitandu-ma pe fereastra la luna ce straluce alaturi de alaiul ei de stelute.
Sau:
Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă pentru creştini: este sărbătoarea Naşterii Domnului, timp al bucuriilor, al păcii şi al liniştii sufleteşti. Este o perioadă în care primim şi dăruim multă iubire şi căldură sufletească. Acest lucru se remarcă şi în Timp de 40 de zile înainte de această sărbătoare creştinii respectă Postul Crăciunului când nu mănâncă carne sau produse lactate pregătindu-se astfel pentru a sărbători.

Tăierea porcului este un moment deosebit de important ce anticipă Crăciunul. Apoi, pregătirea mâncărurilor capătă dimensiunile unui ritual străvechi. Mâncărurile tradiţionale: cârnaţii, chişca, toba, răciturile, sarmalele, friptura de porc, jufla şi nelipsitul cozonac vor trona pe masa de Crăciun, fiind la loc de cinste alături de vinul roşu cinstit de toată lumea.

Unul din momentele cele mai importante ale serii de 24 decembrie este împodobirea bradului de Crăciun, la care se obişnuieşte să participe toţi membrii familiei. În timpul nopţii, Moş Crăciun va aluneca prin horn şi va lăsa cadouri pentru toată lumea în ciorapi sau sub brad. Dacă ne uităm pe cer s-ar putea să-l vedem pe Moş Crăciun trecând cu sania sa trasă de opt reni.

Colindul este una din cele mai cunoscute datini de iarnă. Mai demult, cetele de colindători erau formate din copii care, după miezul nopţii de 24 spre 25 decembrie, umblau din casă în casă, aducând urări de sănătate, fericire şi noroc gospodarilor pe care îi colindau.
Colindele de iarnă sunt texte rituale cântate la sărbători creştineşti, închinate Crăciunului şi Anului Nou.
entuziasmul cu care se fac.pregătirile.pentru.această. sărbătoarPluguşorul este un obicei străvechi, potrivit căruia, în ajunul Anului Nou, cete de flăcăi merg pe la casele oamenilor şi rostesc diferite urări. Aceştia sunt însoţiţi de un plug mic, de unde şi denumirea. colindului.Astfel, vestea Naşterii Mântuitorului este răspândită în fiecare an de De asemenea, se spune ca in Noaptea Sfanta a Nasterii Sale s-au deschis cerurile pentru a cobori Duhul Sfant deasupra fiului lui Dumnezeu, si, in grajd unde initial era intuneric, s-a facut lumina. Deci, Craciunul este o sarbatoare sfanta, care aduce in sufletele oamenilor lumina si bucurie. Aceasta sarbatoare este anuntata, prin obiceiul drag copiiilor de a merge cu colinda, pentru a vesti Nasterea Mantuitorului.
Fundita te rogg?
Pa`pa!

| DianaIsHere123 a răspuns (pentru OaNaArEcOnTpEtPu):

Cat scriu unii doar pentru o funda..Doamne fereste!

| OaNaArEcOnTpEtPu a răspuns (pentru DianaIsHere123):

Nu am scris! Cu un copy-paste se rezolva!oh go on

| DianaIsHere123 a răspuns (pentru OaNaArEcOnTpEtPu):

laughing true!

Întrebări similare