| aziNu a întrebat:

Salut, ce fel de nevoi aveti si societatea nu vi le ofera si ce meserii credeti ca ar trebui invenate?

5 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Societatea nu iti ofera si nici nu consider ca ar trebui sa-ti ofere tie, sa-mi ofere mie sau sa ofere oricui ceva.

Ti se ofera un loc de munca si un salariu, de restul, te ocupi tu. Sa consider ca societatea are obligatia de a-ti oferii tie ce ai tu nevoie, te duce deja la un nivel de narcisism destul de ridicat, pentru ca nu consider ca esti tu cineva asa important ca societatea sa-ti satisfaca orice nevoie, la fel cum nu sunt nici eu, si multi altii.

Daca ai nevoi, ti le satisfaci singur, nimic mai mult. Nu o sa gasesti persoane care sa-ti ofere bani, mancare, casa, si alte lucruri esentiale pe nimic, trebuie sa ti le faci singur, prin oferirea serviciilor tale.

Iar legat de meserii, societatea nu inventeaza nimic, tu, ca om, inventezi meserii.

Acum 100 de ani nu existau calculatoare si nici... software development sa zicem, dar cineva s-a gandit la asa ceva, a realizat un calculator, a inceput chestia cu software development, si uite asa a devenit asta un job.

Inainte un site putea fi facut de un vecin care stia ceva html, si ii dadeai pe el 3-5 lei. Acum, un site facut foarte bine, de un profesionist, te costa si 5000 de euro.

Societatea, ca si intreg, nu inventeaza meserii pentru tine, tu trebuie sa le inventezi, la fel cum s-a inventat web design, software development, meseria de profesor, sau de medic, si tot asa.

Daca vrei sa ai o viata frumoasa, bazeaza-te pe tine, nu pe societate.

| RaduManole a răspuns:

Vreau sa beau oriunde-n lume
si meserie, injurator de renume

suntserios
| suntserios a răspuns:

In principiu cam de asta traim in societate ca sa ne implinim nevoile primare ca sa zic asa. Nevoile noastre persoanale nu cred ca ar putea sa le ofere altcineva

| oprescudorin11 a răspuns:

Nevoi sunt multe! Societatea nu poate sa mai ofere nimic afara decat slujbe de roboti, simple.Sa vorbesti 'ce trebuie' sa 'executi' conform retetei! Nu ne ocupam noi de inventii! Alea le fac altii si numai sa va simplifice gandirea de care nu mai este nevoie.Cui nu-i place, sa migreze! Care este refuzat, nu-i problema, veti fi deportati in locuri mai manoase! Bafta!
Nu-ti face griji, are cine gandi si pentru tine!

| Nirvanaaa a răspuns:

Personal cred ca oamenii au nevoie de salarii decente de strazi curate.