anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ce parere aveti de lupta politica impotriva normalitatii care a depasit granitele vestului si s-a imprastiat cam prin toata europa si mai peste tot pe glob, am vazut destule pareri pro, vreau sa vad si contra.
Pentru cine nu intelege vorbesc de ''progresism'' si cenzurile de tip comunist.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Furtună într-un pahar cu apă.

| CostinAlamariu a răspuns:

O parere puternic negativă. Sunt unii oameni care numesc acest "progresism" marxism cultural. În trecut marxismul căuta să le dea putere celor mai defavorizați oameni dpdv financiar. Astăzi progresismul face cam la fel dar în loc de financiar e vorba de leprele societatii pe plan cultural si moral.

Sunt alții care spun că trendul asta e, din potrivă, tipic capitalismului și nu marxismului. Cu aceasta a doua opinie tind să fiu de acord. E în avantajul capitalismului să distrugă loialități ce n-au legătură cu Capitalul. Loialități precum religia, familia, națiunea, comunitatea sunt considerate "bad for business" și trebuie înlăturate ca profitul să curgă. Și marxismul face cam acelasi lucru, dar nu-i asa popular.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Pana una alta eu ma identific ca fiind o țeava de eșapament. laughing
Lasand gluma la o parte, oamenii care urmeaza orbeste orice miscare si propaganda sunt cel putin sub mediocri dpdv al culturii.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, sunt mediocrii, dar până la urmă asta este un dat al condiției umane. Nu va exista niciodată un timp și un loc în care majoritatea să nu fie mediocră și influențabilă.
Dar nu pot să zic că-i detest.
Încerc pe cât posibil să am dragoste în suflet pentru zepzecii ăștia confuzi. Sunt oameni cu grave probleme psihice și au nevoie de ajutor. În schimb mai mult urăsc oamenii cu putere și influență care promovează ideologia asta distructivă.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Asta e clar ca au probleme psihice, iar oamenii care se ocupa cu indobitocirea populatiei au convins pe majoritatea ca au intentii bune si comunismul inainte sa se instaleze in Romania avea multi adepti.