Nesimtiti.
Pe bune. Nu simt ca mai sunt si altii pe lumea asta. Care poate sunt bolnavi si sensibili la zgomote.
Sunt si oameni ok ce merg pe motociclete.Dar acei oameni fac parte din categoria educați, ce merg unde au nevoie cu motocicletele, la o ora decență și cu o viteză normală.
Mai sunt si uni din categoria prost crescuți (la fel ca si uni cu masini) ce nu inteleg limita de viteză si orele de liniște.Ba chiar încurcă traficul sau provoacă accidente.
La mine in oras acum cativa ani chiar a fost un accident urat, unde atat cel de pe motocicleta cat si cel cu masina au fost de vina. Daca ambi nu decideau gresit in fractiune de secundă, erau bine amândoi acum.
Era trecut de 12 noapte (după 12 noapte la noi pe străzi pe atunci era gol) Cand unul cu masina mergea către casa (sau habar nu am )mult mai in fata de un motocilist ce si el la rândul lui se plimba.Fiind drumul gol si dandu-si seama cel cu masina ca gresise strada s-a gandit sa întoarcă pe mijlocul drumului inapoi.Moment in care cel cu morocicleta a apărut brusc si cu viteza intrând în el.
Asa ca, daca cel cu masina nu întorcea unde nu era voie, iar cel cu motociclete avea viteza mai mica apucand sa vada prostia celui din fata nenorocirea nu mai avea loc.
Salut!
Și eu plănuiesc să îmi iau permisul de motocicletă vara asta. În București am văzut sute de motocicliști care, noaptea târziu, se plimbă prin locuri aglomerate și fac o zarvă infernală. Așa e frumos, pentru că nu deranjezi pe nimeni. Dar într-un oraș de provincie sau într-un sat, e o idee foarte proastă. Pentru că făcând asta, nu ai respect pentru oamenii care vor să se odihnească. Eu înțeleg că e „șmecher" să te plimbi cu motocicleta pe stradă și toate alea, dar într-un loc aglomerat e cel mai bine. Pentru că acolo nu ai cum să deranjezi pe cineva.
Chiar dacă îmi doresc să îmi iau permisul de motocicletă, o fac pentru a mă bucura de plăcerea pe două roți. Nu pentru a teroriza oameni noaptea.
"Așa e frumos, pentru că nu deranjezi pe nimeni"?!?!?!?
Oare?
Stii tu cate momente frumoase care se petrec intre oameni si pentru care e nevoie de liniste, de aceea se intampla noaptea, sunt distruse de zgomotul infernal al unei motociclete? Termopanele nu acopera toate zgomotele, sunt nimic pentru turatia maxima a unui motor.
Da, într-adevăr. Dar, totuși, pentru intersecțiile mari din București - intersecții în care circulă zeci de mii de mașini pe zi - turația unei motociclete este aproape infimă. Motocicliștii care aleg să-și etaleze bijuteriile pe două roți acolo au ales, teoretic și practic, răul cel mai mic. Pentru că, în astfel de intersecții aglomerate, singurele domicilii sunt blocurile. Eu unul cred că oamenii din acele blocuri, care trăiesc într-o continuă zarvă din cauza traficului din apropiere, s-au obișnuit cu astfel de sunete, pentru că, cu timpul, omul se obișnuiește cu un stimul persistent.
Și eu locuiesc la câteva sute de metri de o șină de cale ferată. În fiecare noapte aud huruitul a cel puțin un tren. Totuși, cu timpul m-am obișnuit. Când trăiești mulți ani lângă o sursă de zgomot, te obișnuiești cu ea.
Totuși, cum am spus, să-ți turezi motocicleta într-un oraș liniștit sau sat este lipsă de respect la adresa oamenilor. După părerea mea, singurele locuri în care motocicliștii pot să își tureze vehiculele fără să deranjeze pe nimeni sunt zonele aglomerate despre care am vorbit mai sus sau zonele pustii, în care nu locuiește (aproape) nimeni.
E adevarat ce zici tu. Si eu am stat la casa cu tramvaiul la nu mai mult de 4 m de casa. Dar una era zgomotul tramvaiului, care dupa ce trecea de casa abia il auzeai, si alta motorul turat la maxim al unei motociclete. Era bine ca pe atunci nu erau. In decibeli, fii sigur ca al motocicletei il dubleaza pe cel al tramvaiului.
Oamenii se obisnuiesc ca nu au ce face, dar te asigur ca nu sunt incintati deloc cand aud un motor. De ar putea, ar face orice sa scape de acele zgomote. Eu nu puteam anul trecut seara sa stau intr-un parc retras din Timisoara in liniste, tot la un minut (nu exagerez!) se auzea urit pentru cateva zeci de secunde cate un motor. Si bulevardul era departe. Deci, tureaza-ti motorul, ca sigur pe cineva vei deranja.