Scuza-ma, dar nu ne ghidam viata dupa Lucian Mandruta, pana la urma, cine-i Mandruta? La fel ca si Esca, sa zicem merci ca n-au introdus-o in cartea de istorie. Din cate am auzit, Eminescu nu era prea credincios. (un poet credincios, care a fost si calugar timp de 5 ani, este Arghezi ).
Nu ştiu ce legătură are Lucian Mândruţă cu Mihai Eminescu, dar îţi spun cu siguranţă că Mihai Eminescu a fost un bun creştin. A respectat Biserica şi tradiţiile neamului românesc.
Mihai Eminescu : " Biserica este mama neamului românesc de totdeauana ". Tot el a scris poeziile : Învierea, Rugăciune, Sonet, Colinde...
Daca vrei sa spun exact ce cred, as zice ca nu exista ateism, ci doar oameni care se declara pentru un anumit timp, rareori pana la moarte, atei.Si nu vreau sa supar pe nimeni cu ideea asta. E una pur personala si am dreptul s-o exprim.Cat despre asocierea celor doua nume, nu pot decat sa ma minunez; fiindca, desi mi-e contemporan, habar nu am cum gandeste Mandruta, in schimb stiu cu certitudine ca Eminescu, cel care a trait cu mai bine de un secol si jumatate inainte, era un bun crestin si multe dintre poeziile religioase afisate prin clase imediat dupa 89 erau ale lui.Atunci au aflat si copiii nostri ca marele poet nu scrisese numai despre dragoste, filosofie sau natura ci si despre Maica Domnului, de ex.