Religia Ortodoxă a fost întemeiată de Domnul nostru Iisus Hristos. În anul 1054 Biserica Catolică s-a desprins de cea ortodoxă. Cauzele au fost lumeşti iar diferenţele dintre cele două Biserici sunt minime.
Consider şi după nume că ortodoxismul reprezintă dreapta credinţă, dar toţi cei care cred în Iisus Hristos pot primi mântuirea.
Ai intentia sa continui astfel cu toate religiile din lume? Din partea mea raspunsul de dincolo ramane valabil si aici, cu diferenta ca este ca marime a doua comunitate crestina dupa cea catolica, "domina" teritorial estul Europei, si niste diferente privind autoritatea administrativa. Diferentele de rit, abordare, organizare le discutam alta data
O religie influentata de obiceiurile musulmane, o religie care are foarte multi adepti habotnici, niste slujbe triste, sinistre, mi se face pielea gaina cand aud liturghiile alea, sunt prea sobrii ortodocsii astia, si prea ciudati. Ah, eu nu sunt ortodoxa.
Ca sa ai o parere trebuie sa ai cunostinta de cauza...la fel cum se intampla cu pictura abstracta, daca cunostintele tale se limiteaza numai tablourile care le vezi din treacat intr-o vitrina sau chiar ai unu acasa da nu-ti amintesti ce reprezinta...lucrurile pe lume sunt mult prea profunde ca sa ne dam cu parerea superficial.