Cred în Dumnezeu
Dar ca zeități din mitologia antică mi-au plăcut:
Artemis - zeitate feminină
-zeiță a vânătorii
-zeitate a lunii( nu știu de ce e așa )
Ceea ce mi-a plăcut la ea și la legendele despre ea a fost că ea este foarte frumoasă, dar spre deosebire de alte zeițe rolul ei nu este să atragă bărbați. E independenta și a jurat că nu o sa se căsătorească niciodată (legenda
Atropos - zeitate feminină, fiica lui Zeus
-Acțiunea ei de distrugere, consta din tăierea firului vieții unui om, care era țesut de sora ei Klotho și măsurat de sora a treia Lachesis
-Ea stabilea și felul în care moare omul.
Ea era responsabila cu viața umană, în sensul în care ea hotăra cum și când moare un om. Din această cauză era foarte venerată in antichitate, oamenii încercând să o înduplece.
As spune mai mult dar as scrie un roman
Astea sunt preferatele mele
Cum se spune, preferatele dintre preferate
Sunt crestin dar, Freya, zeita iubirii, frumusetii si a razboiului, pentru ca reflecta destul de bine ceea ce noi ca oameni cautam in ziua de azi, dar si in acele vremuri tot aceleasi lucruri le cautam, nu ma mir ca fost foarte iubita in mitologia nordica, e foarte tare.
Enki, Hecate, Odin, Marduk, Baldr etc. Depinde, ori au o poveste interesanta ori ma intereseaza atribute lor, lucrurile pentru caren erau invocati Dar tie?
Interesanta intrebare.
Imi place de Dumnezeu deoarece rasplateste pe toti oamenii buni si muncitori si daca crezi in el te ajuta in multe privinte si te poate feri si de lucruri rele.
Si mai am doi zei din mitologia greaca care imi plac:Zeul Pan si Poseidon.
De Pan imi place ca dadea impresia de zeu mai relaxat caruia ii place sa cante la flaut.
De Poseidon imi place ca stapaneste apele si marile
si da impresia de zeu puternic si hotarat.
Hades, ma consider destul de malefic, iar el este zeul Infernului. Apollo pentru ca este foarte "bazat", ager si perseverent si a avut multe probleme cu femeile.
AlexandraAle121 întreabă: