anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Citeam niste articole cu si despre dependenta, de nu mai stiu nici eu daca sunt dependent de ceva sau nu. E ca atunci cand crezi ca ai o boala si citesti simptome, si de fapt nu ai nimic. Cum ne putem da seama daca suntem dependenti de ceva? Adica dependenta mai pe inteles, inseamna cand facem in fiecare zi acelasi lucru si cand nu il facem, sau dorim sa ne oprim, avem stari de agitatie, nervozitate, agresivitate, avem schimbari in viata sociala? Este un fel de,, fara x, y nu pot trai"? De exemplu eu consider ca sunt dependent de facebook/internet dar nu am nici unul din simptomele gasite pe net. Adica, eu de exemplu intru (cred ca fiecare in ziua de azi intra) de cateva ori pe net, pe facebook, dar nu fac din asta un capat de viata. Normal ca pe moment cand nu am internet ma enervez, dar viata nu imi e afectata. Am prieteni, merg la facultate, studiez, iau bursa, vorbesc cu colegii, dorm bine noaptea, socializez, nu sunt obosit (oboseala cronica) ma stiu controla. Atunci, ce am? Am ceva?

4 răspunsuri:
| GhostRider02 a răspuns:

Frate nu ai nimic numai ca te-au afectat putin articolele respective, incearca sa nu te mai gadesti la ele si la dependenta, simptome si incearca sa iti ocupii timpul cu alte activitati si vad ca chiar ai si cu ce.Si dependenti de net putini sunt, dependent inseamna in fiecare zi ore in sir eu de exemplu ma conectez pe net cand ma plictisesc sau seara ma intru pe facebook, mail etc. sa verifica ce e nou un anunt ceva. noi doar folosim netul nu suntem dependenti de el.

| Anonim2322343a a răspuns:

Toti suntem dependenti de ceva, este ceva normal.

| Xboyhb a răspuns:

Esti dependent cu siguranta de ceva daca o faci aproape zilnic si e un stil de viata de ex daca stai minim 4 ore pe net se zice ca e dependent, fara vicii am fi doare niste roboti

| Meruem a răspuns:

O persoană dependentă de cineva sau ceva are impresia că nu va putea trăi fără acel ceva sau cineva.
Primul exemplu ce mi-a venit în cap sunt fumătorii de ţigări. Ei devin dependenţi de nicotină, dar pot trăi fără ea, însă ei nu cred că asta e posibil.
Din punctul meu de vedere, tinerii şi chiar şi persoanele până in 30-40 de ani, sunt dependenţi de tehnologie.
Nu cred că ar trebui să te îngrijorezi, totuşi. Dar dacă chiar doreşti să îţi dovedeşti ceva, încearcă să faci o pauză de la FaceBook sau de la Internet - în general.
Intră doar pentru 30 de minute sau o ora pe site-urile de socializare.
Nu sta mai mult de 3 ore pe calculator şi tot aşa.
Vezi dacă reuşeşti. Poate vei ajunge să te înţelegi mai bine după acest exerciţiu.