Da, cred că e stupid.Mai îndreptățiți sunt cei care suferă după moartea cuiva drag, aici pot înțelege.
Bine, eu consider oricum că oamenii în general intră în depresie din motive stupide, inclusiv eu.Eu aș zice că 80% sunt în depresie pe motive stupide, că s-au despărțit de iubit/ă, că sunt prea grași/scunzi/urâți/ săraci, d-astea.
Exista depresie cronica datorită nivelul serotoninei din creier, exista depresie ocazionala care apare datorita unor evenimente, merita sa te sinucizi? Nu, viața trebuie trăită și cu suferințe
Depresia e diferită de starea de nostalgie.A fi nostalgic e o chestie de moment,in timp ce depresia e cu mult mai grava,nu mănânci cum trebuie,nu te odihnești,nu mai vezi vreun sens al vieții,nu te mai bucura absolut nimic și așa mai departe.
Sa fim serioși,prima experiență de despărțire normal că va durea,orice doare prima oara.
Un motiv pentru care ar trebui sa duci dorul fostului/fostei?
Da,poate comoditatea,dar daca omul ăla nu e potrivit sub nicio forma cu tine,ce rost are sa-i plângi de milă?
Mi se pare stupid că el/ea sa își refacă viața și eu să stau sa o plâng de parcă a murit.
Și chestia asta cu muritul,e o chestie care oricum se întâmpla,nu de azi,nu de mâine,daca îți blochezi tu viața pentru cineva decedat,nu doar că eșuezi ca om, dar nici mortul nu mai poate fi întors din mormânt.
E dureros, știu că e, dar daca stai și te gândești doar la trecut, viitorul și prezentul se duc de râpă și zi tu, merita?
Stupid? Depresia nu e ceva ce poti controla de multe ori. Care crezi ca e principalul motiv de depresie si de sinucidere in lume? Abandonul, despartirea. Iar barbatii sunt mai sensibili decat femeile la partea asta.
Dar exista tratament, exista pastile, exista psihologi, se poate trece peste asta. Poti trece singur peste asta daca ai vointa
Oamenii din ziua de azi pun prea mult accent pe cum se simt si prea putin pe ce ar trebui sa faca in legatura cu asta.
Acum depinde si de situatie. Ati fost 12 ani impreuna si tu inca il/o iubeai? Si, pe deasupra, mai esti si genul de persoana care e foarte atasata? Atunci da, inteleg de ce te-ar deprima o despartire.
Ai 12 ani? Daca da, trebuie sa inveti sa taci din gura si sa nu mai zici la toti necunoscutii de pe tiktok ce mult il/o iubeai
Nu, nu este. Este mai stupid sa judeci o persoana care se confrunta cu acest lucru pe care nu il doresc nimanui. Nimeni nu vrea sa se simta in acel hal, nu e un moft, oamenii sunt coplesiti de emotii. Fiecare din noi suntem diferiti si lucrurile ne afecteaza si diferit. Cand vine vorba de suferinta nu exista indreptatiti si neindreptatiti. Oamenii simt diferit si nu exista motiv solid pentru asta.
Cred că este stupid să te atașezi emoțional de cineva în general, uneori până în pragul dependenței. Dar lucrurile astea se cultivă în copilărie, din păcate