| biencutza_7855 a întrebat:

Salut.Credeti ca este vreo institutie indreptatita sa cenzureze activitatea presei? Argumentati.

Răspuns Câştigător
| stresu a răspuns:

Pai presa nu e libera desi asa pare. Excista interese de culise, masinatiuni, directive de sus, etc. Se scurge in presa cam ce trebuie sa se scurga iar manipularea e in floare. De aceea e bine sa testezi cat mai multe surse din cat mai multe parti.
Dragul de CNA de la noi se gaseste mereu sa dea amenzi si sa pedepseasca unele lucruri toatal irelevante, in timp ce obscenitatea pura si prostia crasa troneaza pe ecrane. In fond, prostia vinde si indeparteaza cetatenii de adevaratele probleme. Bine, nu sustin nici libertate totala a presei pentru ca e o lini subtire intre a informa si a denigra.
Ideea e ca cenzura exista, chiar daca totalitarismul cica e gata, iar presa mai are, cel putin la noi, multe de invatat.

3 răspunsuri:
| nuku a răspuns:

Pentru moralitate si diminuarea intoxicatiilor si exagerarea unor stiri care de fapt se regasesc ca false cred ca e necesara o institutie de genul asta!
sunt unele articole din ce in ce mai multe care isi bat joc de noi cititorii
oare chiar candesc majoritatea din presa ca noi poporul putem fi manipulati si atat de naivi?

| Hombre a răspuns:

Nu exista cenzura acum desi unii vor. Nu este nevoie de nici o institutie de cenzurare asa cum spune @nucu, poate nu stie cenzura de dinainte de 1989. Singura cenzura trebuie sa fie autocenzura, dar pentru asta trebuie sa fii profesionist, moral si de buna credinta. Oricum cei care nu respecta aceste reguli mai devreme sau mai tarziu se descalifica singuri si exemple avem in media destule.

| Incubus a răspuns:

Eu cred ca da, presa poate exagera foarte usor doar pentru bani fara sa se gandeasca la consecinte, si mai este si problema copiilor care chiar nu au nevoie sa vada sau sa auda cea mai mare parte din ce apare la tv in ziar etc. tu daca ai avea un copil(spun asta pentru ca nu m-am iutat la profilul tau dar sunt sigur ca nu ai altfel nu puneai intrebarea asta)ai fi de acord sa vada toate tampeniile de pe micul ecran?