| AndreiSuveranul20011 a întrebat:

Salut, cum credeți ca ar arata o țara, fără legi și fără responsabilități în care toată lumea e egala? V-ați dori sa trăiți într-o astfel de țara?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine ar vrea sa traieasca intr-o anarhie? Nimeni

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si cine mai munceste, cine produce cele necesare?
Societatea este bazata pe un sistem de productie organizat pe sectoare/domenii diferite si comert acest sistem ar colapsa fara legi, autoritati.
Nimeni nu isi produce toate cele necesare pentru cele zilnice.
La inceput ar fi anarchie urmat de un scenariu apocaliptic -> populatia "tarii" ar scadea oamenii ar emigra in alte tari, sau ar muri cu miile in revoltele violente, pana s-ar ajunge la un numar atat de redus de locuitori care s-ar putea auto-sustine din agricultura cam 1/10 din populatia initiala a tarii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-ar arată, pentru ca n-ar exista.

| brokxy a răspuns:

Fara legi inseamna ca oricine poate sa ucida, sa violeze pe cine vor si nu li se intampla nimic;-; cu incest, si fara responsabilitati inseamna nimeni nu ar mai munci

| Paul754880338 a răspuns:

Ar fi posibil sa existe un astfel de loc dar, probabil, fara legi si autoritati care sa vegheze la respectarea lor, daca am avea constiinta de a respecta cele 10 porunci.
Mai putin probabil sa fie si fara responsabilitati, pentru ca respectarea acestora este ea insasi o responsabilitate. Sigur nu exista asa o tara, dar ne putem crea in jurul nostru un astfel de paradis, oricat de mic ar fi el si oricat de putine persoane ar include, doar daca am renunta sa asteptam de la alti sa respecte si sa zambeasca si am incepe chiar noi sa facem asta.
Mizeria care te face sa visezi la un astfel de loc este generata chiar de noi si poate fi curatata tot de noi. Da, stiu! Pare prea simplu ca sa fie credibil!

| TristanTzara a răspuns:

Unde nu e nicio lege scrisă apare una nescrisa, a pumnului. Nu mersi.