Pai... Daca n-ai bani, n-ai masina, si te roade asta... Fa rost de ele, in pola klului.
E normal sa fii anxios, daca nu evoluezi deloc.
Nu cred ca esti vreun medic rezident la Londra, si iti curg balele dupa indieni care fac Uber cu masini de 14k. Probabil stai cu ai tai, si ti-e lene sa muncesti pentru tine. E normal sa fii anxios, sa te simti incomod, daca n-ai facut nimic spre binele tau.
Buna.Nu iti mai pune etichete stupide si asculta materiale video de aici (incearca neaparat si sa pui in aplicare):
https://www.youtube.com/......s?/results
Succes.
Cunoasterea de Dumnezeu iti va da respectul si stima de sine. El ne pune pe toti oameni la egalitate, indiferent de varsta, stare financiara sau clasa sociala. Cine este cu Dumnezeu este la acelasi nivel cu toti aceia care cunosc pe Dumnezeu. Dar cine nu este cu Dumnezeu este impotriva Lui.
Cunoasterea de Dumnezeu se poate dobandi prin Sfintele Scripturi. Citind sau studind Biblia, vom ajunge la cunostinta ca toti oamenii sunt egali inaintea lui Dumnezeu, si ca "mandria merge inaintea pieirii", dupa cum este scris.
Scripturile te pot ridica din starea in care te gasesti. Iar daca si "bogatul" va tine cont de scrierile sfinte, va ajunge si el pe aceeasi treapta cu in care Dumnezeu il poate salva.
Noi nu avem nevoie sa privim la cei instariti si nici nu trebuie sa ne comparam cu ei. Singura norma de vietuire sunt Scripturile care au ca scop aducerea omului in starea nobila, pe aceeasi linie cu Dumnezeu. Cine se crede mai jos, va fi ridicat; cine se crede mai sus, va fi coborat. Si daca acesta de pe urma se crede mandru, va pieri impreuna cu bogatiile lui.
Cu Biblia la rand, astazi am ajuns la Psalmul 73:
https://mybible.eu/ro/PSA.73.VDC
Citeste-l si vei vedea soarta de la urma a celor rai.
Dumnezeu da binecuvantari pentru ca surplusul sa fie oferit si celor care nu au, nu ca sa se darame hambarele si sa se faca altele mai mari (Vezi aici Luca.12:15 https://mybible.eu/ro/LUK.12.VDC?highlight=20#20 )
Te speli cu apă rece pe față, apoi te uiți în oglindă și zici: "I am the Best! Fuc*k the rest!"
Daca te naști prost sau mediocru nu ai cum sa devii șmecher, așa ramai! Și în lumea asta doar șmecherii supraviețuiesc! Oamenii destepti și bărbații Alpha, restul se duc la apa, așa s vremurile! Și eu as vrea sa fiu sociabil ca ceilalți dar nu sunt deși ogramada de sociabili sunt agramați și analfabeți sau semianalfabeți dar reușesc în viață că sunt tupeiști că sunt sociabili.
Te compari cu alții deoarece idolatrizezi banii, mașinile, grupul lor social si asa mai departe. Solutia e sa dai indarat banii si toate prostiile astea care nu înseamnă nimic. Nu zic să nu faci bani ci zic să nu însemne nimic pentru tine. Să faci bani fără să-i doresti neaparat.
Uite spre exemplu eu n-am idolatrizat niciodată banii și de aceea niciodata n-am fost invidios pe oamenii cu bani. De ce sa fiu invidios daca banii nu inseamna nimic pentru mine?
Sa lucrezi cu tine si in loc sa iti pierzi timpul cu capra vecinului, mai bine ai grija de a ta. Iesi din zona de comfort si incearca diverse activitati, daca stai sa te compari la nesfarsit, vei ramane la stadiul de frustrat. Nu toate aparentele definesc un individ
Sa te acepti pe tine așa cum ești și să te automotivezi sa devii și tu așa,dar fără multa munca nu se poate. Nu ești Alpha și trebuie să te acepti așa cum ești,introvertit,liniștit,cuminte,la locul lui și cu ce are,puteai sa fii într-o situație fără precedent sa nu ai nici unde pune capul și ce manca! O sa îți găsești o iubita cândva când îți schimbi atitudinea și mentalitatea și fără să deții mașini sau sa ai multi prieteni trebuie sa fii tu însuți mereu și să îți reprimi dorințele, nevoile, nu le tine în sertar, nu mai tine in tine de frica de a te face de râs vorbește cu lumea fara nici o reticenta ce o fi o fi, oricum nu ai nimic de pierdut.
Păi cu asta se confruntă tot Mapamondul, crede-mă, nu ești unicul. Mai grav e, asta așa ca să vezi mintea umană până unde poate merge cu gândurile, dar fie că cineva mai crede sau nu azi în religie și Dumnezeu, să vezi cât de dement e Satan de ajunge să-i corupă la bullshit-uri de gânduri până și pe cei bogați.
Adică bogatul ăla la care visează gândul tău și cu care se compară gândul tău și persoana ta, el te va invidia, dement sau nu, și pentru unicul lucru care poate îl deții în viața asta, sănătatea, o nevastă bună, un copil smart, o familie bunicică sau pur și simplu faptul că nu ai nimic, dar în concepția lui, pare că ai ceva ce el nu are, libertate.
Crede-mă că de-a lungul existenței am observat toate astea și sunt vehiculate mult și în filme și mereu credeam că exagerează, până am ajuns să văd pe viu, cum oamenii în loc să se unească pentru a face o lume mai bună, toți se urăsc și invidează, din doar un unic lucru, ceea ce ei nu dețin. Și asta uneori pare și amuzant, ca să vezi cum doar un unic lucru poate seca oameni de umanitate și iubire ).
Acum dacă tu totuși simți și că nu ai mai nimic pe nici un palier, e totuși un semn acolo interior că da, poate e momentul să lupți pentru a mai aduce din acele lucruri în viața ta. Dar evident că asta va trebuie să o faci, doar după ce începi să accepți cine ești. Nu poți construi pe un om fals din tine ci doar pe eul tău real. Adică trebuie să începi și să te cunoști oleacă și să știi ce calități și defecte deții, pentru că fără ele, nu vei ști ce ai bun și pe ce poți dezvolta mai intes, iar fără a-ți cunoaște și minusurile cât mai sincer, nu te va ajuta nici asta să crești. Deoarece un om care crede că le știe pe toate sau chiar că poate pe toate, e deja un om pierdut.
Aveam o strămătușă de a mea o vorbă pe care mi-o zicea și mie mereu când auzea că nu mă integrez în niciun loc de muncă. "Nepoată, ca să fii mare, mai întâi trebuie să fii mică."
Așa că, în loc să te axezi pe ce au ceilați, axează-te pe ce-ți dorești tu, visezi tu, speri tu.
Evident că poți privi și la alții, vizualiza un om sau chiar mai mulți ca model/modele, dar în final alege doar ce simți că și poți face tu natural, dar și ce te atrage. Adică nu alege să-ți faci o gașcă de prieteni doar pentru că ai observa tu, că toți în jurul tău au așa ceva. Nu știi de fapt cât se urăsc, bârfesc sau chiar trădează ăia acolo de fapt, și tu vei lupta deja în zadar pentru o cauză pierdută, când tu poate chiar nu ai fost făcut pentru prietenie, dar ai fost făcut pentru a avea un job bănos. Sau pentru filantropie. Sau invers, n-ai de unde ști, până nu încerci și vezi ce-ți place ție și ce simți tu că e pentru tine.
Ți-aș sugera să-ți faci o listă cu toate palierele vieții. Mi-a dat și mie asta să fac psihologul. Dar te implor scrie, dacă e doar în cap, e volatil și nu te ajută la nimic, conștientizare și asta nu spun eu, spun psihologii, că o dată ce așezi gândurile, ideile, planurile pe hârtie, e pe jumate rezolvată problema ta, deoarece pe hârtie, forțezi creierul să și creadă ce în mintea ta, ar fi doar un gând și știi ce se spune despre gânduri "Că vin și pleacă."
Deci ia palierele vieții și numerotația ca la școală 1-10.
Las aici care ar fi în concepția mea palierele vieții.
FAMILIE :
PRIETENIE :
JOB :
HOBBYURI :
RELAȚIA CU DIVINITATEA SAU UNIVERSUL :
INVESTITUL ÎN TINE :
FILANTROPIA :
OPORTUNITĂȚI :
La fiecare scrie (dar sincer) unde te încadrezi și vezi tu sincer de tot în acest moment al vieții. La capitolul familie eu văd automat, atât familia ta, părinți/tutori și cei care ți-au marcat existența și creșterea până la vârsta adultă, cât și familia actuală dacă o ai sau urmează să o formezi. Poți să notezi acolo TUTORI și relație sau căsătorie / relația cu copilul (dacă ai copil).
Și la fiecare palier adaugi un nr, dptdv, la ce nr te încadrezi tu azi, acum, indiferent și dacă tu acolo deep simți că e 1, pui 1, apoi te gândești și-ți bați capul cum să ajungi la fiecare mai sus. Poți chiar să faci o bifă sau să pui o inimioară la categoria după care ai tânji tu cel mai mult. Sincer. Ca să fii mai conștient de fapt după ce tânjești cu adevăr.
E adevărat și că în societatea actuală cam toți tânjim după tot. Și doar după vârf, dar acolo deep, cum spuneam, fiecare tânjește la ceva mai mult decât la orice, de multe ori e ceva ce ne-a marcat copilăria și ne-a rămas forever ca obiectiv, să-l obținem. Poate e vorba despre iubire sau o ea, sau o familie pe care nu ai avut-o, poate e vorba despre banii pe care nu i-ai avut, sau faima pentru că nimeni nu te lua în seamă în copilărie, sau prietenia pe care să te bazezi ca să uiți de soarta ta. Orice ar fi, pune o bifă acolo unde simți că e cea mai arzătoare dorință a ta. Apoi începe să muncești pentru ceea ce-ți dorești. Dacă nu ai resurse sau multe oportunități, eu sincer de aceea ți-am lăsat acolo și palierul oportunități, să pui acolo, să ți bați capul cum să pui acolo, să aduni mai multe oportunitați.
Revin! Deoarece, pfff TPU și rândurile lui.
Nici TPU nu e de acord cu analizatul ăsta. )
Însă și eu mă confrunt cu aceste gânduri, uneori, însă eu după 5 ani de terapie am început să mă mai accept așa cum sunt. Dar uneori și mie îmi apar gânduri din astea și deci de aceea chiar empatizez cu ce spui tu. Oricum cum spuneam, e ceva la nivel mondial treaba asta cu gândurile astea, deoarece dacă învățăm să nu ne iubim și acceptăm, păi da, Satan va câștiga mai mulți discipoli la el. Acum na, dacă tu crezi sau nu în asta.
Dar revenind la subiect, încearcă tot ce ți-am spus mai sus. Eu admit că m-am cam și lăsat pe tânjeală cu lista aia, și expun deci tot din experiență proprie, dacă totuși te lași pe tânjeală, da, o să simți că e totul doar o foaie, o altă foaie cu gânduri. Pune la fiecare un număr mai bine și apoi încearcă să-ți stabilești și un nou obiectiv, dacă la toate simți că ai 3, încearcă că în 6 luni să te forțezi să crești la 4. Acum na, și lista aia e subiectivă, oarecum, deoarece poate din exterior eu sau altcineva te-ar vedea ți-ar spune că ești poate la un 7 pe fiecare palier, adică poate noi te vedem mai bine, dar tu poate tragi de tine, muncești ca să obții niște lucruri și totuși prin propria gândire, te autosabotezi, crezi tu că ești nașpa. Și dacă suspecteźi și asta, e grav, deoarece cu o gândire negativă și cu văzul doar al părții goale a paharului, nu prea o să ai șanse să avansezi mai mult. Și asta o spun oarecum și pentru mine și pentru toți care gândim așa. Fără a vedea uneori partea plină a paharului chiar și în umbră/ploaie/haos sau rău chiar, nu vom știi să apreciem atunci nici binele când apare și asta ne va da mereu în jos. Pentru că până la urmă răul din viața noastră nu vine chiar întâmplător ci vine ca să ne facă pe viitor să apreciem mai frumos binele. Și să învățăm și o doză de mulțumire, că acum, sincer, nimeni nu e perfect și nimeni nu deține totul, crede-mă, se leagă de ceea ce spuneam la început, sunt bogați în lumea asta care au totul, aproape totul, dar nu ceva, ce la prima vedere pare chiar un concept și atât, dar da, nu-l au, libertatea de multe ori nu o au bogații, la fel nici oamenii prea sociabili, pentru că între oameni, renunță la multe din ei și uneori se simt prinși între alții și ajung să ne invidieze chiar pe noi, ăștia care suntem mai solitari, eu una chiar am primit pe viu vorba asta de la o fostă colegă de faculta. Chiar părea o scenă de film. Ea mi-a spus că mă invidiază, că eu nu am prieten și ea vedea doar cum eu pot face ce vreau, la orice oră vreau, cum vreau. Pe când ea totul trebuia să facă cu iubitul ei. Eu pe deasupra o vedeam o tipă faină, că simțeam pe atunci că a avea un iubit, e un accesoriu fain, e chiar un target de obținut în societate și eu mă simțeam slabă pentru că nu puteam obține asta. În final eu una am ajuns la vorba ei, azi, fac ce vreau, cum vreau, când vreau, fără a da raportul sincer la nimeni. Ba la cât de singură am fost și am făcut ce am vrut de-a lungul vieții, ba chiar mi-a fost oleacă greu când am intrat pe piața muncii, și mai ales la stat, trebuia parcă să dai raportul așa la toate și fiecărui coleg sau departament trebuia să-i dau câte un raport (câți elevi am, cine a venit și a plecat de la școală, cine ce note au, să le expun ce văd la clasă părinților) chiar mi-a fost greu și abia când am lucrat, am aflat că eu de fapt nu trăim un coșmar în singurătate ci un paradis. Nu spun că nu am și momente când clachez și eu sau chiar simt și nevoia de interacțiune umană, dar crede-mă că oricum o dată ce lucri, vei avea atâta interacțiune de chiar o să ți se taie de ea. O să vrei tot casa ta liniștită, singură și liberă. Și crede-mă că asta se aplică peste tot. Oricum din afară totul pare frumos, prietenia, socializarea, banul, statutul, puterea, chiar și libertatea, dar când stai în ele, vezi de fapt că și acolo nu e chiar totul roz.
FesaLuca întreabă: