Geniile au avut intotdeauna ceva ciudat in comportamentul lor. Si e normal, ei traiesc in alte sfere, sunt in lumea lor, si atunci e imposibil sa nu para ciudati in ochii altora.
Ma intrebi ce e genial la mine... Foarte greu de spus. Daca ma intrebai de prostie, iti ziceam imediat ☺. Dar, e greu sa vezi ce e mai bun in tine. Pentru ca daca vezi, si daca chiar esti ceva, riscul mandriei si laudaroseniei e mare. Si, cum mi-am amintit de geniul din mine, hai sa iti zic ce e genial la mine. Cred ca sunt un mic geniu in a cunoaste oamenii. E destul sa vad un om cateva secunde si sa pot spune ce fel de om e. Cind le spuneam cunostiintelor despre vreo persoana ce abia o cunoscusem si ele ma contraziceau ca nu era asa, mai tirziu, aveau sa imi dea dreptate cu privire la acea persoana.
Geniul pentru mine este acea persoana care ma impresioneaza din mai multe puncte de vedere, cu ce face sau cu ce gandeste (desi se leaga cele doua "conditii" sa le zicem asa).
Un geniu este cu mult superior celor din jur, are toate simturile marite si va face intotdeauna ce considera cel mai bine. Geniile isi gasesc oameni asemenea lor si nu umbla cu oricine.
Te referi la auz, vaz sau care simturi?
La toate, daca nu la aproape fiecare. Nu esti de acord?
Nu cred ca ii putem incadra in anumite tipare, sunt oameni diferiti - unii foarte discreti altii vor sa fie in centrul atentiei, depinde de personalitatea fiecaruia.
Am intalnit oameni foarte inteligenti, genii nu cred.
La mine totul este genial Persoanele cu care am vorbit ma considera foarte inteligent, dar geniu nu as spune ca sunt - cu exceptia unui singur domeniu care este mai obscur si nu foarte popular...
Consider ca nu erau genii pentru ca nu au "revolutionat" nici un domeniu, s-au limitat la cunoasterea acelor lucruri descoperite de altii inaintea lor. Intr-adevar, in multe doemnii este foarte greu sa mai poti veni cu ceva nou, dar ai putea incerca macar, indiferent de rezultat, macar vei sti ca ai incercat ceva ce nu a mai incercat nimeni inaintea ta...
Consider ca daca un om e un geniu, atunci automat este tacut si discret, organizat si atent la imaginea sa. (Ca si mine de altfel.)
Nu am intalnit niciodata un geniu si nici nu cred ca voi intalni vreunul. Dar am intalnit o gramada de indivizi care se cred genii desi sunt fix opusul.
Ce e genial la mine prefer sa tin secret si sa dezvalui la momentul potrivit. Dar pe langa asta, sunt cateva mici detalii care ma diferentiaza de restul oamenilor.
1. Nu am simtul de turma. Cand vad enspe mii de fete cu aceeasi bluza, nici nu ma gandesc sa imi iau si eu una la fel ca a lor. Toata lumea a tabarat pe cancerul ala de tic-tak iar eu nu am postat niciodata pe el. Toti colegii mei de la liceu fumau ca serpii, eu nu am pus gura pe tigari in viata mea. Si lista poate continua...
2. Oversharing-ul. In timp ce majoritatea oamenilor arata tot ceea ce fac pe internet, fie positiv sau negativ, eu aleg sa fiu discreta si sa public exclusiv lucrurile positive din viata mea. Asta pentru ca am invatat ca oamenii se bucura in secret cand afla ca tu ai un necaz, iar eu nu vreau sa bucur pe nimeni.
3. Sper sa nu imi sara nimeni in cap ca scriu asta dar o scriu oricum: nu cred in dumnezeu. Nu cred in nicio divinitate, in horoscop, in fantome sau in superstitii. Si sunt oameni care au de 3 ori varsta mea si se sperie daca au spart o oglinda. Ma rog.
4. Sunt deschisa la lucruri noi. Posibil sa plec definitiv din aceasta tara minunata in urmatorii 2-3 ani. O sa imi fie cu siguranta fooaarte dor. Dar cum am spus, imi plac lucrurile noi.
5. Unii oameni au mentalitatea aia de "cu ce ocazie sa bem sampanie si sa mancam tort intr-o zi normala de miercuri"?
Eu in schimb nu astept ocazii. Fiecare zi e speciala. Nu stau sa astept revelionu' sau pastele ca sa ma bucur de X lucru. Mi se pare trist ca unii oameni se abtin de la ce isi doresc doar pentru ca nu e o "ocazie speciala".
Mai sunt si altele dar deja raspunsul e cam lung.
Din prima ta fraza, se intelege ca esti un geniu ☺
Dar, nu, nu esti. Mai toate punctele aduse in discutie arata mai degraba normalitatea, decat geniu. Intr-o lume ce a decazut enorm, incit prostia pare a fi inteligenta, da, pari un geniu, dar esti un om normal asa cum toti ar trebui sa fie, dar multi nu sunt.
Te-am intrebat eu pe tine ce parere ai? Ma cunosti personal, in viata reala, de iti permiti sa iti dai cu parerea?
"Dar nu, nu esti" - Asa pot sa zic si eu despre tine ca ai mers cu trenul de dimineata si ca ai pereti albi cu dungi mov in bucatarie, e fix acelasi lucru. Hai sa ne dam cu parerea aiurea unii despre altii in necunostiinta de cauza, chiar imi place sportul asta!
Nu am întâlnit deocamndată un geniu dar părerea mea e că astfel de oameni sunt tăcuți și rezervați, nu le place să fie în centrul atenției și nici nu o caută cu orice preț.
Dacă sunt perfecționiști sau le place ordinea atunci pot fi și organizați, depinde acum.
Cum nici oamenii cu o inteligență normală nu sunt la fel, atunci nici geniile.
Am intalnit oameni inteligenti, nu genii, si nu exista oameni inteligenti in toate aspectele vietii ci mai degraba intr-un singur domeniu in care acestia exceleaza sau inteligenti la modul general (atunci cand stiu cate putin din toate).
Dar de-a lungul timpului am observat ca multi ar face si spune orice pentru a parea ei mai diferiti si/sau speciali fata de restul, fara a avea cu adevarat ceva iesit din comun la ei iar astia se numesc attention whores, nu altfel.
Vezi aia de mai sus de ex.