| CMGeorge98 a întrebat:

Salut! Daca cineva a pierdut startul, adica o facultate imediat după liceu. mai merita sa se duca la facultate?
pana la ce varsta? cum se poate integra la noul loc de munca știind ca ceilalți au un avantaj de cel puțin 6-7 ani. Cum ii accepta noi colegi? cum ii accepta societatea, angajatori/ potențiali angajatori?( ps eu am 23 fac 24 si imi este frica ca nu o sa fiu acceptat, mdeah asa sunt eu, mai distrus)

5 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Nu ai pierdut nici un start, pur si simplu ai facut altceva! Crezi ca te poate acuza cineva ca nu erai student la 19 ani?
Sunt atat de multe persoane care isi doresc sa faca o facultate si o fac la 30-40 de ani fara nici o problema! Si mai afla ca sunt si cei mai buni studenti dintre toti,pentru ca intre timp au aflat si ce le place si ce isi doresc de la viata! Iar urmarea e inca si mai frumoasa, pentru ca avand si studiile, sa ocupe postul visat e mult mai usor!
Cei din jur isi vad de viata lor asa cum si-au facut-o singuri.
Iar tu, iti vezi de visele si izbanzile tale asa cum ti le-ai planificat singur.
Nu te grabi, intelege ce-ti doresti si apoi pe cai!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da.
2. Până la orice vârstă.
2. Ce avantaje au cei ce se angajează înaintea lui.: se angajează după terminarea unei facultăți, ei sunt în tot poziția de începători, la orice vârstă.
3. Vechii colegi, căci ei sunt noi, nu au motive să nu îi accepte.
4. Societatea nu are treabă să îi accepte sau nu. Potențialii angajatori sunt interesați în primul rând de competențele tale, iar nu de incidentele din biografia ta.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai da, ce start? Cate persoane nu pica din prima... si incearca dupa iar, pana intra. Nu este tarziu niciodata.

Nu este vorba de acceptat pentru colegi, oricum majoritoatea nu se cunosc, si este normal sa existe diferente de varsta intre ei, deci nu are nicio treaba.

Iar legat de angajatori, nici acolo nu prea ar trebui sa aiba, atat timp cat indeplinesti cerintele respective (si varsta nu era printre).

Bafta! ^_^

| Lukasssz a răspuns:

Aia e frate, esti cu un an mai batran ca ceilalti colegi de facultate.Nu e problema.Multi oameni fac facultatea si la 40 de ani si nu sunt vazuti cu ochi rai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur că merită.
La flexibilitatea sistemului din ziua de azi, orice e posibil.