Pentru ca traim in Romania si o plaja foarte mare de profesori vin din era comunista unde exista indobitocire si spalare pe creier maxima, unde nu avea voie sa se auda nici musca daramite sa mai deschizi tu gura.
Depinde și cum îți expui părerea. Contează și asta mult. Dar profesorii din Romania nu sunt deloc deschiși la minte, așa îi scoate sistemul din pacate
Chiar daca iti expui parerea intr-un mod pasnic, politicos, doar cu argumente potrivite si fara asa zisa nesimtire tot esti facut nesimtit, cel putin asa am patit.
Dupa cum am scris mai sus. Sistemul de educatie din Romania e foarte rigid. Are multe lacune si multe mosteniri din comunsim. Cred ca mai e nevoie de vreo 2 generatii de profesori ca sa poate exista cu adevarat un dialog intre profesori si elevi.
Depinde.
În general când îți expui opinia la școală nu o faci chiar intr-un mod politicos și normal atunci ca un adult cum ar fi un profesor ti-o ia în nume de rău.
Dacă totuși printr-un context anume chiar ai reușit sa îți spui părerea politicos, iar un profesor sa supărat înseamnă că sa simțit jignit ca nu l-ai crezut capabil sa știe ce ai spus tu, sau a avut o zi proasta și nu concepe ca un copil sa ii atragă atenția legat de ceva.