| LiLlYAnNe a întrebat:

Doresc sa scriu o carte.Stiu ca sunt cam mica dar am visat asta de la varsta de 9 ani.Am inceput sa o scriu acum, cind mi-a venit inspiratia.Cartea se numeste Intunericul. Poate imi sugerati un titlu mai bun? Asta am scris pana cand.Este ca o introducere:

Intunericul
Buna! Ma numesc Rosaria Kaind.Vin din tara Monster…Adica o tara de monstri.Eu sunt vampir.Vampirul este monstru de clasa S.Adica printer cei mai puternici.Nu am parinti.Stiu doar de sora mea.Are un par rosu inchis si niste ochi caprui.Arata caraghios pentru un vampir.Cit despre mine, am un par alb inchis si ochi rosii inchis.Cam ca sangele.
M-am mutat din Monster in lumea oamenilor.Am dorit sa vad cum ei traiesc.Trebuia sa ma deghizez cumva.
Mi-am pus o peruca. Ei bine, parul meu era mai jos de solduri asa ca am fost nevita sa imi strang parul in coc.Era foarte incomod.
Cu ochii nu aveam ce face, asa ca mergeam cu ochii rosii si toata lumea se uita uimita la mine.Ma intrebau cum este posibil un om sa aiba ochii rosii.Eu tot aveam aceeasi intrebare.Nu era chiar atit de profunda odata ce eu stiam ca nu sunt om.
Scoala era prea usoara pentru mine, asa ca eram cit se poate de multumita.

28 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

Bravo tie ca ai asemenea preocupare. Pai, titlul cartii ar trebui sa fie intr-o oarecare concordanta cu actiunea si deznodamintul povestirii: "calea catre lumina", "evadare din intuneric", "am fost acolo, in intuneric", "prietena mea, bezna"...

| waXonwaXoff a răspuns:

Ce pot sa zic mai bine o sscri intr-un word si o trimiti la vreun concurs ceva, dar pana atunci sa mi-o trimiti mie ca e super inceputul!

April
| April a răspuns:

Poti sa o intitulezi "Incognito", de vreme ce ajungi intr-o lume care nu stie adevarata ta identitate.Succes! Inceputul e bun.

| pepenerosu a răspuns:

Ah...sincer nu imi place tare mult, si daca o scrii in romana nu pune titluri in engleza ca nu merge "monster"? Mai bine schimbi titlul, parerea mea. Si eu am inceput o carte, dar am inceput-o si am scris vreo 10 capitole, dar apoi m-am lasat. Plus la faza cu ochii, nu uita ca exista lentile colorate. Si stai sa ma gandesc putin, ai citit twilight de curand nu-i asa? nu zic ca sa te supar, dar ai putea incerca un subiect nu asa de cunoscut in ultima vreme, daca tot vrei de groaza iti propun sa te inspiri de la Stephen King, el sigur e un maetru. Si inca un sfat. Incearca sa lungesti mai mult propozitiile, sa folosesti figuri de stil. Si titlul inca nu conteaza, daca nici macar nu stii(sau stii?) care va fi restul actiunii din "roman". Sa stii ca eu m-am cam pierdut. Am tot venit cu idei, idei, idei, si erau deja prea multe si n-am stiut cum sa continuu, cred ca trebuie sa o mai continuu si eu. Oricum e un inceput bun! Mai cere sfaturi si de la altii.Succes:*

Răspuns utilizator avertizat
| LiLlYAnNe explică:

Miar placea sa scriu ca o drama. Ceva cum rosaria se indragosteste de un baiat.La sfarsit as vrea sa sune tragic ca si cum "el a plecat de pe aceasta lume iar eu am ramas in adincul intuneric". Cam asa as vrea sa sune sfarsitul.

| .::CyBeR::. a răspuns:

Cam clasica povestea, o fata sau un baiat e un vampir sau nu mai stiu eu ce, se indragosteste de altcineva, dupa ceea moare, am mai auzit de astea, de aceea zic ca e o poveste clasica.

| LiLlYAnNe explică:

Imi plac mai mult sfarsiturile triste sau ceva de genul asta.

| Aries90 a răspuns:

Ideea nu e foarte originala, iar exprimarea e copilareasca. bine, dar acum nici nu stiu catsi ani ai. Oricum, repetitsia e mama invatsaturii. happy

| sy46 a răspuns:

@LinisteInOctombrie.cu parere de rau "iti " spun ca fata e mai luminata la minte decat tine.Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, insa, comparand scrierea ta cu a fetei, se poate remarca o diferenta de intelect probabilhappy

@Kasumy, ai o preocupare foarte frumoasa; continua, si nu te lasa influentata de alte guri.In fraza in care te descrii pe tine si pe sora ta, evita sa refolosesti cuvantul "inchis". Nu este "alb inchis", asa cum nu exista nici "alb deschis"; e doar alb.Vei invata la scoala mai tarziu despre aceste greselihappy. Mult succes in continuare. Idei de titlu: origini, evadare.

@pepenerosu. Eu consider cartile de Stephen King dedicate cititorilor adulti, sau oricum, cu un intelect si un vocabular mult mai dezvoltat; eu le consider carti mai grele decat Twilighthappy. E doar o parere.

| DeeDee a răspuns:

Dude, foloseste personaje originale daca ai de gand sa scrii o carte si nu un fanfic; rosario + vampire si Akashiya Moka apartin lui Akihisa Ikeda. sad monstrii din clasa S sunt vampirii numai in viziunea lui, in yu yu hakusho de exemplu orice monsru poate fi in clasa S dupa ce depaseste un anumit numar de puncte. In viziunea mea, vampirii au prea multe puncte slabe ca sa fie ei cei mai puternici. Dar descrierea mi-a placut si te incurajez sa scrii. Desigur, fara sa iei absolut nici un element din anime, ci doar acele date care circula prin folclor despre vampiri la care adaugi ce iti trece prin cap. Altfel, risti sa fi data in judecata. Cat despre ochii rosii - oare in lumea lor nu exista lentile de contact? Sau crezi ca e imposibil pentru un vampir din Monster sa isi schimbe culoarea ochilor dupa cum doreste?tongue

| Aries90 a răspuns:

# sy46: Desigur ca nu tsi`o iau in nume de rau, pentru ca parerea ta ma lasa complet rece. Dupa cum ai observat, si eu am incurajat`o sa scrie in continuare pentru a ajunge la un nivel mai inalt, insa daca de la inceput are idei deja intalnite in alte cartsi si filme, orginalitatea este scazuta. Si, pe langa asta, propozitsiile sunt prea scurte si seci, cu un vocabular de copil. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa se dea batuta, preocuparea este foarte frumoasa, doar ca trebuie sa citeasca mai mult inainte sa se apuce de scris serios. happy

| Absenta a răspuns:

Pentru totdeuna
sau
Lumina din intuneric

| LiLlYAnNe explică:

Hmm...Ma voi gandi la ceva mai bun.Asteptati alta carte poate des alt ceva.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scumpilor, nu v-ati dat seama ca sunt foarte multi scriitori si subiecte atat de putine? Nu aveti cum sa spuneti ca o carte nu este suficient de buna doar pentru ca subiectul este des intalnit. Originalitatea unui scriitor consta in modul sau de a scrie, in incercarea de a iti da anumite stari atunci cand ii citesti randurile. Bineinteles, si subiectul reprezinta un aspect al originalitatii, dar cum am mai zis, sunt prea multi scriitori si nu este posibil ca fiecare sa aiba un subiect complet diferit de restul care se gasesc pe piata. Fiecare isi gaseste inspiratia in ceva, iar daca mica scriitoare Kasumy a gasit-o in cartile Twilight, foarte bine! Important este sa se agate de o idee de acolo pe care sa o dezvolte intr-un mod original, fara ca asemenarile sa existe intre cele doua povesti.Bravo,Kasumy! Bafta in continuare si citeste mult ca sa iti dezvolti imaginatia!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei bine mai scrie sau spune-mi despre ce e vorba pentru ca altfel nu am cum sa te ajut la un alt titlu.
Cat despre text ar fi bine sa bagi mai multa descriere si actiune. Sa faci totul sa se imbine si sa scrii mai mult de doua propoziti despre chestile importante ex tara monstru (care sincer suna cam banal asa ca mai bine schimba-i numele) si descriei sentimentele. Cum se simte cum a plecat din tara "Monstru" etc. spor la lucru.

| AntiF a răspuns:

Mie nu-mi place. Propozitiile ar trebui sa fie mai lungi, ar trebui sa dai mai multe detalii. Cartea e una pentru copii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Copie fidela din twiligt...straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat ai scris pana acum? e foarte draguta... abia astept sa-ti citesc cartea...ps si eu scriu o carte

| pinkygloos a răspuns:

Ar trebui sa mai dezvolti propozitiile. si nu uita, exista lentile de contact smug...Si eu am inceput o carte intitulata "umbra adoscentei mele"smug. pup:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bravo kasumy...este bun inceputul dar cum au scris si altii rebuie sa dezvolti putin propozitiile.ar trebuie sa te inspiri din lumea noastra si dupa aia sa o dezvolti cu scene fantastice. titlul e cam sec, ar trebui sa gasesti un titlu care ar trebui sa atraga cititorii, de exemplu mie daca nu-mi place titlul si inceputul cartii nu mai citesc.si eu am inceput sa scriu o carte, iar titlul cartii mele este "Povestea vietii mele". eu ma inspir din lumea reala, vreau sa transmit un sfat celor care trec prin perioade grele ca ale mele.trebuie sa scrii mai multe detalii despre personaje.ca cititorul sasi creeze o imagine despre personaje, tara, oras, etc.succes in continuare...si daca nu te superi ce varsta ai?

| mixing101 a răspuns:

Astai toata povestea sau e schita ...mai ai de lucrat la ia fa-o sa fie cita mai multa intriga ca cititorul sa nu se mai poata dezlipi de ia big grin big grin. si pentru virsta ta (daca zici ca esti mica) e un inceput bun.,, continua tot asa mai departe., si mie mi se pare ori tu doresti sa para povestea ta mai mult a anime :O.>>>

| ATS a răspuns:

Prima dată, caţi ani ai?

| Madalynna a răspuns:

Sunt de acord cu pepenerosu... si daca o sa scrii in continuare si o sa il termini vei putea sa schimbi titlul. BAFTA!winking

| dRewkidD a răspuns:

Pai...intradevar este bine sa scrii o carte,insa,trebuie sa te avertizez ca exista cateva reguli, si eu scriu o carte si am luat aceste informatii din alta carte pe care o aveam, in primul rand ca daca scrii o carte trebuie ca si introducerea sa fie cam de vreo 4 pagini,descrierea sa fie mai amanuntita,nu doar parul si ochii,si buzele,tenul,daca-i slab,gras,etc.
Plus,eu zic ca nu e bine faptul cum ai pus intamplarea,nu critic dar nu conteaza varsta,poti face o carte chiar si de adulti,adica,ochi si putea ascunde cu lentile,si nu ar fi intrebat-o nimeni pe strada de ce ochii ei sunt rosi,plus ca ai intrat prea repede in poveste,nu ai descris orasul,niste prieteni de-ai ei din orasul Monster, si ca titlu ai putea sa pui"Vampirul De Oras", repet nu a fost critica au fost doar sfaturihappy

| Gabriela0206 a răspuns:

Buna! happy Sper ca imi permiti sa fac niste mici corecturi la textul tau si vei accepta critica mea, caci este constructiva. happy
Faptul ca ai inceput cu "Buna! Ma numesc X" inseamna ca vei scrie un jurnal. Ca cititor, eu asa lasa cartea din mana daca as vedea ca primul cuvant e "Buna!". Nu pare interesant. Ai urmat tiparele clasice ale momentelor subiectului si ai inceput cu expozitiunea. Da, e bine, e genul de lucrare pe care iei 8 in clasa a 6-a. Daca vrei cititori fidel care nu pot lasa cartea ta din mana, nu le oferi toate datele pe tava de la inceput. Daca ai incepe cu "Mi-am pus o peruca.Ei bine, parul meu era mai jos de solduri asa ca am fost nevita sa imi strang parul in coc.Era foarte incomod." ar fi mai bine pentru ca provoci cititorul sa citeasca toata cartea ca sa afle toata povestea.
"Vin din tara Monster…Adica o tara de monstri." Chiar nu era nevoie de explicatia aceea. Monster=monstru. Nu iti considera cititorii stupizi pentru ca ii vei pierde.
"Eu sunt vampir.Vampirul este monstru de clasa S." Faptul ca ai dat cartile pe fata si ai zis direct ca esti vampir e aiurea. Cum ar fi daca toate cartile ar incepe prin dezvaluirea punctului culminant? Pastreaza informatia asta pentru final. Ar fi un deznodamant grandios daca ai dezvalui ce esti cu adevarat atunci.
"Are un par rosu inchis si niste ochi caprui" Fara "un" si fara "niste". E ca si cum ai zice: "sora mea s-a dus la magazin si si-a ales un par si niste ochi". Cand folosesti articolul nehotarat te referi la un obiect care exista insa despre care nu stii prea multe informatii, ori tu spui clar ce culoare au parul si ochii. Fii mai atenta la detaliile acestea.
"Cit despre mine" - corect este "cât", "Î" se folosesti doar la inceput sau final de cuvant si cu unele exceptii la compunere dar nu este cazul aici.
"am un par" trebuie sa devina "am parul".
"alb inchis" - ma insel eu sau "alb inchis" este gri?
"ochi rosii inchis" - dezcord. Corect este "de culoarea rosu inchis".
"parul meu era mai jos de solduri asa ca am fost nevita sa imi strang parul in coc". Repeti cuvantul "parul". Inlocuieste cu "sa mi-l strang".
"Cu ochii nu aveam ce face, asa ca mergeam cu ochii rosii" Iar repeti. Inlocuieste ca mai devreme.
"Eu tot aveam aceeasi intrebare.Nu era chiar atit de profunda odata ce eu stiam ca nu sunt om." Exprimarea lasa de dorit, e vag, ambiguu. Nu am inteles ce ai incercat sa spui acolo. Trebuie reformulat.
Lasand la o parte greselile de natura ortografica, ideea mi se pare slabuta. Subiectul e overused. In cateva luni, lumea se va satura de vampiri si varcolaci. Incearca ceva mai original sau vei scrie cartea si o vei folosi ca sprijin pentru piciorul mesei pentru ca nimeni nu o va cumpara.
E banal, e plictisitor. Am auzit povestea cu vampirii de mii de ori. Ar fi mai dragut daca ai zice ca personajul tau nu intelege ce se intampla cu ea, sufera mai multe schimbari si in final, afla ca e vampir si "imbratiseaza intunericul alaturi de cei ce sunt ca ea".
Sper ca nu te vei simti jignita sau descurajata dar e nevoie de cineva care sa-ti spuna adevarul in fata. In stadiul asta, nu m-ai convins ca o carte cu un inceput ca acesta merita cumparata si citita. Overall, 6/10. Mai ai multe de invatat.
Daca ai ceva de obiectat, trimite un mesaj privat ca nu verific comentariile.
Spor la lucru! Numai bine! happy
P.S. TIP: Cand redactezi un text, trebuie sa lasi spatiu dupa fiecare semn de punctuatie. Adica, dupa ce termini o propozitie si pui punct, apeci pe space si o incepi pe urmatoarea. La fel si in cazul virgulei. happy

| Grimalkin a răspuns:

Alb închis? raised eyebrows Credeam că albul e doar alb.

| Amy_3937 a răspuns:

Sincer? Nu mi-a placut absolut deloc!
Gabriela0206 a avut foarte multa dereptate, in tot ce a scris.
nu vreau sa fiu rea absolut deloc. Si au incerc sa scriu o carte si am primit incredibil de multe critici dar si mai multe aprecieri. nimeni nu trebuie sa imi critice comentariul, e numai parerea mea.
greseli:
formulearea e seaca si gri happy
nu e original
nu mi se pare coerent

sfaturi:
nu te baza doar pe vampiri, ma rog ar fi bine sa nu te bazezi deloc, finca sunt prea multe carti cu vampiri
pot exista persomaje-vamoit, dar secundare
gaseste o idee foarte originalea neabordata pana acum
foloseste descrieri, nu foarte lungi pentru ca in opinia multor oameni descrierile lungi plactisesc

eu te incurajez sa mai scrii finca mi se pare cel mai placut mod de a petrece timpul- si cititul - dar gandeste-te mai bine cand scrii