| alinagyo a întrebat:

Dupa zile de dureri de masea,astazi am fost la medic si mi-a curatat-o si nu stiu ce mi-a mai facut, dar ma doare si acu.e normal? mi-a pus o aia alba pe canale.Si mai vreau sa mai stiu daca e normal sa imi faca 3 injectii ca sa ma anestezieze.

Răspuns Câştigător
| Mareacluj a răspuns:

Da, e normal, de ex.la mine nu prea amorteste nici dupa 2 injectii, asa ca foloseste un spray, Lidocain, care mie mi se pare mai ok. Te doare pentru ca nu ti-a devitalizat nervii. De obicei dentistii incearca sa salveze nervii si doar daca durerea persista ii devitalizeaza. nu stiu ce intelegi prin aia alba: de obicei la o carie dupa ce se curata se pune antibiotic si un pansament provizoriu (un fel d eplomba dintr-un material mai moale, provizorie), dupa care mergi din nou (dupa cateva zile de regula), iti scoate pansamentul si pune plomba. Insa daca doare in continuare si trebuie devitalizat nervul, iti pune o substanta acolo in interior care omoara nervul (mie a trebuit sa imi puna de 3 ori si trebuie sa recunosc tot ma doare, desi mi s-a parut ca a lucrat f.bine, in total 6 sedinte...). Substanta aia de devitalizare se lasa acolo cateva zile de regula maseaua acoperindu-se din nou cu o plomba provizorie, daca nu e devitalizat, se repeta procedura. Cand medicul crede ca s-au devitalizat nervii ii scoate, uneori introducand niste conuri mici din ceva hartie, cred, la cum arata (sugativa, posibil). Ulterior te trimite la o radiografie si abia cand e sigur ca a scos nervii devitalizati in intregime, a spalat bine si a uscat, pune plomba definitiva. Cam asta e procedura. Eu pentru orice problema dentara cer anestezie, insa mi se pare mai ok, Lidocain spray, in sensul ca injectiile mi se par ca nu amortesc complet si dupa dezmortire ma dor groaznic gingiile. Daca a trebuit sa iti faca 3 injectii, e posibil sa fi avut si o infectie iar in cazul infectiei, efectul anestezicului e diminuat.

1 răspuns:
| WholeWorld a răspuns:

E normal... dont be worry.