Este problema ta cand iti intemeiezi familia. De bani nu te intreb, mai rar ca tine sa aiba de toate prin propria munca(ironic), la 20 de ani.
De ce ai sters intrebarea?
Sigur ca este ok sa te casatoresti la 20-25 de ani, atata vreme cat aveti amandoi servici, venituri si va puteti muta impreuna, ca sa intemeiati un camin fericit, chiar sa aveti copilasi devreme, cand corpul femeii este foarte sanatos si poate avea copii foarte sanatosi.
Pentru sute de ani oamenii se casatoreau in prag de 20 de ani, intemeidnu-si familie si copilasi si erau mult mai sanatosi si fericiti, iar casniciile durau mult mai mult decat acum.
Din punctul meu de vedere, sunt total de acord sa va casatoriti cat sunteti tineri si majori bineinteles, fiindca dragostea adevarata tine o vesnicie!
Chestiile astea cu gustatul vietii si golaneala pana la 30 de ani te poate duce la cules ciurucuri, ca nu mai poti sa afirmi ca esti inconect, ca esti pur, avand deja obiceiuri proaste, de aici si cresterea masiva a divorturilor, in special a celor care se casatoresc tarziu si nu mai vor sa faca compromisuri pentru partner, din egoism.
"Eu unul vreau cu orice preț sa-mi întemeiez o familie"
ce mai conteaza parerea noastra atunci?
Buna.In ziua de azi lumea se gandeste la copii abia de la 25-30, pentru ca trebuie mai intai sa iti permiti sa cresti un copil, nu sa-l faci si sa te gandesti ca te prinzi tu pe parcurs care-i treaba, daca te-ai pripit sau nu.
Daca ai masina, nu inseamna ca esti foarte instarit. Si in plus, daca vrei sa iti faci o familie mai devreme, poti sa o faci, nu te opreste nimeni ( asta daca vrea si partenera ).
In al doilea rand, ca sa iti dai seama daca chiar iti permiti un copil, intreaba prietenii sau cunostintele tale care au deja copii. Si vezi cam cat te costa toata treaba. Eu stiu din surse sigure ca te costa destul de mult. iti trebuie hainute pentru el, pampersi ( o gramada), un patut pentru el, alte accesorii pentru bebelusi, bani pentru botez, formula de lapte praf pentru el dupa primele 6 luni sau un an ca sa-l hranesti pentru a face trecerea de la san la alimentatie normala, nopti nedormite, timp pe care ti-l sacrifici pentru a fi cu el, si multe altele de care o sa te lovesti atunci pe moment. Un copil e o responsabilitate foarte mare. Trebuie sa fi absolut sigur pe tine ca poti sa faci asta.
Eu zic sa mai astepti un pic si sa "gusti" viata - in felul asta nu o sa te trezesti la 30 ca vrei ceva pentru sufletul tau si sa nu poti fiindca ai familie. Nu zici nimic despre femeia cu care vrei sa te casatoresti, despre ce viata doresti, spui doar ca vrei un copil si ca ai bani sa intretii o familie - nu este suficient. Trebuie sa mai cresti un pic.
Pentru fiecare inseamna altceva dar nu ma refeream la asta. Poate vrei sa mergi cu prietenii la munte cu cortul, poate vrei sa mergi in alta tara la un festival de muzica, vrei sa faci un tur de o saptamana in delta cu bicicleta, multi oameni vor sa aiba experiente de genul asta. Da, poti si cu familia - dar trebuie de fiecare data sa te gandesti ce faci cu copilul, ce mananca, unde doarme, daca sunt si alti copii de varsta lui sa nu se plictiseasca, etc. nici la cinema nu poti sa mergi fara sa iti faci planuri: unde Las copilul sau daca il iau sa nu fie ceva nepotrivit pentru el, sa nu fie prea tarziu ca trebuie sa doarma. Zic ca la 20 de ani ai un pic ocazi de a te bucura de liberate, de impulsivitate, de a face lucruri doar pentru tine, fara sa fi responsabil pentru altcineva. E o.parte importanta a procesului de maturizare.
Parintii si bunicii nostri cam pe la 20-30 de ani isi intemeiau o familie. Daca iti permiti sa ii intretii financiar si pe altii, te simti suficient de matur si ai gasit o fata pe care o iubesti si care te iubeste, poti face linistit si pasul acesta.
E total ok sa gândești așa, multe femei (exemplu și mama) m-a făcut la 21 de ani..practic a avut familie devreme pentru că așa a simțit ea. E, exact și tu trebuie sa faci ce simți și cum simți. dacă tu vrei o familie de pe acum, nimeni nu îți stă în cale! Fă ceea ce simți?
Daca tu consideri ca e momentul oportun sa iti intemeiezi o familie, fa-o, nu trebuie sa te intereseze ce spune lumea, ca lumea poate sa vorbeasca pana maine, important e ce se simti tu
Nu e nimic in neregula daca te simti pregatit sa ai o familie si sa te ocupi de ea.
Recent am intalnit o familie. Tanarul (si el putin peste 20 de ani) era cu fetita de aproape 3 ani la plimbare. Mi-a povestit cat de mult si-a dorit-o si ca de aia s-a insurat. Era "topit" dupa copil si se ocupa atent de el. Apoi am cunoscut si sotia care mi-a confirmat totul. Inutil sa spun ca se sfatuiau si faceau totul impreuna.
Nu cred ca i nimic greșit, chestia asta o faci când simți și tu dacă simți ca este ok acum atunci fa-o. Este chiar frumos sa faci un copil când ești tânăr. Copiii se fac când ești tânăr și nebun și stai liniștit ca ai timp sa te distrezi și după, nu i ca și cum după ce ai o familie nu mai ai timp de nimic.
Tu consideri cand e cel mai potrivit sa iti intemeiezi o familie, prima data trebuie sa iti gasesti o fata cu care rezonezi si sa te asiguri ca aveti toate cele necesare (un loc de munca stabil, situatie financiara buna, etc.)
anonim_4396 întreabă: