Sa nu dai mana cand te duci sau vine cineva la priveghi sau inmormantare. Am patit asta. Cu barbieritul doar daca iti este ruda foarte apropiata. Mama, tata, frate. sora. Obiceiuri vechi care inca se mai pastreaza desi unora li se par ciudate.
La priveghi si in ziua inmormantarii, am observat si eu si chiar mi-au atras atentia cativa ca nu se da noroc. Cu barbieritul, eu stiu ca se zice ca ii dai par in mancare defunctului. In legatura cu ascultatul muzicii, nu am auzit niciodata despre asa ceva. Totusi, dupa parerea mea, acestea 3 sunt niste obiceiuri cam prostesti. Cand o sa se intample inevitabilul si o sa am si eu pe cineva din familie decedat, sper cat mai tarziu, o sa dau mana daca mi-o intinde cineva si, daca nu pot sa mai suport, o sa ma si barbieresc. Iar legat de muzica, o sa ascult cand o sa imi treaca starea proasta.
Muzică, pur si simplu, nu mai ai chef să asculți, nu fiindcă e interzis.
Cu 'bărbieritul', cam așa se zice. Dar crezi că poti sta, așa, neras, 40 de zile?
Însă fiecare face ce vrea. Look-ul cu barbă nu e pentru toti. Pe unii ii avantajează, iar altora le dă un aspect total neingrijit.
Iar cu faptul că nu ai voie să dai mîna cu cineva, habar nu aveam! Eu mi-am pierdut ambii părinți, dar de asa ceva, nu am auzit.
De aia cu mâna am avut și eu parte. Sunt niște obiceiuri prostești. Nu îți interzice nimeni aceste lucruri.
Astea sunt "babisme" si superstitii. Aia cu muzica vine de la faptul ca se zice "Mortul are nevoie de liniste sa doarma". Aia cu barbieritul e ca sa lasi doliu si de aia cu mana... nu am auzit.
Dar gandeste-te asa. Moare cineva din familie si tu ai o intalnire de afaceri in care poti castiga o suma foarte mare de bani care iti poate schimba viata radical.
Ce faci? Crezi in niste "superstitii" si te duci acolo aratand homeless si mai dai si dovada de proasta crestere refuzand sa dai mana cu partenerii de business? Sa fim seriosi. Asa se facea la sat acum 50 de ani.
Cu muzica la fel. Daca tu din muzica iti castigi banii si existenta, ce faci? Pierzi niste bani pentru? Odata ce un om a murit... nu stiu cum sa zic, dar a murit, intelegi?
Doar dacă este o ruda apropiata sau chiar din familie.
Sunt doar legende urbane.
Se mai zice ca când omul este pe patul de moarte nu trebuie lăsat singur (sa fie cineva lângă el după ce a murit)
Oricum.
Asta tine de educația ta. Sa nu asculți muzica.
Adică se inteperteaza greșit. (ca și cum nu ți ar pasa sau sa îți para bine de moartea lui)
Nu, nu este de adevărat sunt doar niste obiceiuri. Acum fiecare face cum vrea dacă vrei să le practici ok dacă nu tot ok.
anonim_4396 întreabă:
Ali?a00000000000 întreabă:
anonima5682651 întreabă:
chiftelutacrocanta întreabă: