Stai linistit ca o sa iti faci preiteni
Si ca sa fii placut de colegii trebuie sa fii sociabil cu toata lumea si nu tafnos sau cu fite asta e secretul
Eu m-am transferat la inceputul clasei a XI-a de la un liceu tehnic, unde aveam o clasa plina de cocalari la un liceu mult mai bun. Imi era si mie teama la inceput mai ales ca il stiam pe un tip din clasa in care urma sa ma mut, care era un baiat de bani gata arogant si nesimtit (fiu de director la o institutie importanta). Chiar si asa am dat peste cea mai tare clasa posibila. Nu am crezut ca pot da peste o combinatie asa de faina. In clasa aia mi-am legat cele mai faine si mai de incredere prietenii. Exista o diversitate culturala foarte tare, iar toata lumea indiferent cat de aroganta era sarea in ajutorul colegilor (chiar si cel de care imi era teama). In clasa aia l-am cunoscut pe cel mai bun prieten al meu din momentul de fata, iar la omul ala mi-as da nevasta sa imi faca copii la cat de tare este. Aveam toate genurile de oameni in clasa. Era fata sfanta de nota 10, era rocker-ul care avea trupa, si era coleg de banca cu cocalarul clasei care asculta Guta, dupa care auzeai cum ii rasuna Metalica in casti, il aveam pe pocaitul evlavios, dar si pe pocaitul excroc si pocaitul evreu (vindea orice, si acum vinde orice). Il aveam si pe baiatul de bani gata arogant si tupeist, dar si pe baiatul de bani gata cu prea mult bun simt. Il aveam si pe expertul in mecanica si electronica, dar si pe baiatul de la tara cu 10 pe linie la matematica si fizica. Erau si fetele care umblau dupa bad-boys, care ascultau dubstep si dnb, dar si fetele simple de la tara la care le cam lipsea personalitatea. Au fost cei mai tari 2 ani de zile. Am facut toate nebuniile prin liceu (de bun simt, fara sa distrugem nimic sau sa ne comportam ca animalele) si cu o buna parte sunt inca foarte bun prieten la 3 ani de la terminarea liceului. Cum m-am integrat? Am fost eu! Nu m-am prefacut ca sunt altcineva doar ca sa ma placa lumea si am fost apreciat pentru asta...
Incerca sa fi dragut, sociabil, tu insuti. Sunt sigura ca te vei integra usor si e normal ca la inceput sa fi speriat.
Dacă le zâmbești larg din prima zi, și ești cât mai prietenoasă cu ei, cu siguranță vei fi bine acceptată în rândul lor.
Baftă!